Air France se vraća u Beograd

Posle pet godina pauze, avioni Air France-a će ponovo sletati na beogradski aerodrom. Prvi let iz Pariza 31. marta 2019.

Datum / Date: 26.11.2018.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Pariz (pxhere.com)

Aviokompanija Air France objavljuje da se vraća u Beograd. Nakon šest godina bez sopstvenih letova ka srpskoj prestonici, prvi avion ove kompanije će sleteti na beogradski aerodrom Nikola Tesla 31. marta 2019.

Red letenja:
Pariz CDG – Beograd

Let od Pariza (Charles de Gaulle, CDG) će imat oznaku AF 1660, a polaziće u 12:20, sa očekivanim vremenom dolaska u Beograd (Nikola Tesla, BEG) u 14:35.
Povratak za Pariz će nositi oznaku AF 1661 i planiran je za 15:25, sa dolaskom u Grad svetlosti u 17:55.

Kako se navodi u saopštenju Air France će sa letovima početi od letnjeg reda letenja 2019. sa jednim letom svakog dana. Na ovoj liniji leteće avioni Airbus A319 i A320 avioprevoznika Air France.

„Veoma sam srećna što se nakon nekoliko godina vraćamo u Beograd. Sa novim letom, srpskim putnicima će na raspolaganju biti veći broj mogućnosti, zahvaljujući razgranatoj mreži letova Air France-a iz Pariza. Tri leta dnevno u kod-šer partnerstvu sa Air Serbijom će omogućiti odlične dnevne veze sa Aerodroma Charles de Gaulle u Parizu ka više od 160 destinaija na pet kontinenata“, rekla je Ildiko Kiš, menadžer prodaje za Mađarsku i Balkan.

Zahvaljujući novom letu aviokompanije Air France, Beograd i Pariz će od marta 2019. biti povezani sa 21 letom nedeljno. Putnici Air France-a će moći da biraju između sedam nedeljnih letova avionima Air France-a i 14 letova avionima Air Serbije koji će nositi i oznaku Air France-a. Na ovaj način će putnici iz Srbije imati lakši i brži pristup do više od 1000 destinacija u mreži letova Air France-a i njenih partnera poput KLM-a, Delte i svih ostalih kompanija članica Sky Team alijanse.

Foto: Avion Air France-a na beogradskom aerodromu na leto 2011. D. Nikolić

Air France je jedna od najstarijih operativnih aviokompanija na svetu, koja ove godine slavi 85 godina postojanja. Ova se kompanija smatra nacionalnim avioprevoznikom Francuske. Pripada većoj kompaniji Air France-KLM koja osim nje poseduje i holandski KLM te Transaviju kao i nekoliko brend prevoznika poput HOP!-a ili JOON-a.

Air France je održavao veoma popularnu i uspešnu liniju od Pariza (CDG) do Beograda sve do 3. marta 2013. kada je bio organizovan poslednji let. Linija je tada imala oznaku AF 1682/1683. Tom prilikom su iz kompanije poručili da će linija biti na duži vremenski period suspendovana zbog potrebe reorganizacije kompanije zahvaćene finansijskom krizom. Naglašeno je da će se Air France vratiti u Beograd prvom sledećom prilikom i to se evo, posle pet godina i desilo. Air France je bio viđen kao prva nova aviokompanija na beogradskom aerodromu nakon što on bude predat u ruke koncesionaru francuskoj kompaniji Vinci Airports. Ova će kompanija najverovatnije preuzeti upravljanje beogradskim aerodromom 5. i 6. decembra kada se očekuje da predsednik Francuske Emanuel Makron zvanično poseti Srbiju.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije