Alitalia ukida Bukurešt

Alitalia je potvrdila da ukida sve letove između Rima i Bukurešta posle 24 godine letenja na ovoj liniji.

Datum / Date: 27.12.2016.

Autor / Author: Aviatica

Dva dnevna leta između Rima (Fiumicino, FCO) i Bukurešta (Otopeni, OTP) italijanskog avio-prevoznika Alitalia će biti ukinuti od 1. februara, saznaje rumunski portal Aeronews.ro Favicon - 16x16

Glasine da će Alitalia ukinuti Bukurešt su se pokazale istinitim, tvrdi portal. Dva dnevna leta između Rima i Bukurešta biće ukinuta iz komercijalnih razloga.

Linija koja postoji preko 24 godine bi se mogla ponovo uspostaviti u budućnosti, kao što je to bio slučaj sa linijom prema Sofiji, koja je prvo bila ukinuta, a posle nekog vremena ponovo vraćena.

Alitalia je od decembra ukinula letove iz Rima ka Skoplju i Istanbulu, a sa najavom velikog restruktuiranja kompanije zbog loših finansijskih rezultata, mogu se očekivati dalji rezovi.

Dve najveće italijanske banke UniCredit i Intesa Saopaolo su se složile da kreditiraju Alitaliju u naredna dva meseca dok se ne postigne ključni dogovor o daljoj budućnosti kompanije. Alitalia se kao veliki gubitaš ponovo našla u problemu. U narednom periodu ovu kompaniju očekuje velika transformacija koja će uključivati ukidanje brojnih linija i otkaz za veliki broj zaposlenih.

Etihad Airways je 2014. investirao 560 miliona evra u Alitaliju što je tada bio deo šireg plana spašavanju kompanije koji ima vrednost od 1,76 milijardi evra sa ciljem da kompanija postane profitabilna do 2017. da Rim postane interkontinentalno čvorište i da se uvedu nove profitabilne linije u interkontinentalnom saobraćaju.

Posle dve godine Alitalia i dalje gubi pola miliona evra svakog dana i po svemu sudeći ne može postati profitabilna ni u naredne tri godine prenosi Reuters izjavu neimenovanog izvora iz same kompanije.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije