Atlasglobal najavio obnovu letova, ali bez Beograda i mnogih drugih gradova

AtlasGlobal najavio obnavljanje letova samo do nekoliko destinacija, ukidaju se brojne linije, a kompanija se fokusira na čarter saobraćaj.

Datum / Date: 18.12.2019.

Autor / Author: Aviatica

Na sajtu turske aviokompanije AtlasGlobal osvanulo je obaveštenje da ponovo počinje prodaja aviokarata, kao i da će letovi biti obnovljeni od 21. decembra u 11.15 po istanbulskom vremenu.

Ova je kompanija pre mesec dana iznenada prekinula sve avio operacije i zaustavila prodaju karata zbog finansijskih problema. Tada je javnosti saopšteno da će letovi biti obnovljeni od 21. decembra.

U redu letenja koji je od 16. decembra ponovo otvoren za rezervacije i kupovinu karata više nema Beograda. AtlasGlobal je leteo na liniji od Istanbula do Beograda u saradnji sa srpskim avio prevoznikom Air Serbia, ali su ti letovi kao i svi ostali prekinuti sredinom novembra. Tada je Air Serbia najavila preuzimanje te linije od AtlasGlobala i već 11. decembra je počela sa direktnim letovima ka novom istanbulskom međunarodnom aerodromu.

Iz kompanije su za turski Sabah izjavili da će se ubuduće više fokusirati na čarter saobraćaj, a manje na redovne linije koje će biti redukovane, bez navođenja koje će linije biti ukinute.

Kako Aviatica saznaje, AtlasGlobal će zadržati tek četvrtinu od oko 60 destinacija. Letovi će biti nastavljeni samo do 15 gradova među kojma su London, Moskva, Pariz, Nikozija, Teheran, Tel Aviv, Kuvajt, Amsterdam, Bejrut, Erbil, Bagdad, Izmir, Antalija. Ukidaju se sve linije ove kompanije do našeg regiona i na Balkanu: Beograd, Sarajevo, Podgorica, Skoplje, Sofija, Tirana, Bukurešt ali i linije ka Beču, Cirihu, Dablinu, Diseldorfu, Berlinu, Barseloni.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije