Austrian Airlines presrećan rezultatima drugog kvartala

Austrian Airlines je saopštio da su ostvareni izuzetni rezultati u drugom kvartalu koji ukazuju na povratak aviokompanije u normalne tokove.

Datum / Date: 15.08.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Austrian Press

Nakon više od dve godine pandemije i gotovo potpune obustave avio-saobraćaja u pojedinim periodima, Austrian Airlines je saopštio da se ponovo vratio u normalu.

Zahvaljujući izuzetnoj letnjoj sezoni, koja je još uvek u toku, ova kompanija se vratila na 87 posto kapaciteta iz perioda pre pandemije. U prvoj polovini 2022. prevezeno je 4,2 miliona putnika što je skoro četiri puta više nego u prvoj polovini 2021.

Posebno dobri rezultati su ostvareni u drugom kvartalu ove godine zbog čega u Austrianu smatraju da su ponovo u usponu. U drugom kvartalu je ostvaren prihod nakon oporezivanja od dva miliona dolara, u odnosu na gubitak u istom periodu prošle godine koji je iznosio 94 miliona evra.

Kompanija je ponovo počela da zapošljava radnike, a sa ponosom ističu i ostvareni rezultat u pogledu tačnosti i redovnosti saobraćaja. Čak 99 posto svih letova je obavljeno na vreme što je izuzetan rezultat imajući u vidu da skoro sve aviokompanije u Evropi beleže veliki broj otkazivanja letova i kašnjenja.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije