JAT Tehnika dobila sertifikate za održavanje Airbus-ovih aviona

JAT Tehnika je proširila svoje kapacitete i dobila nove dozvole za održavanje aviona.

Datum / Date: 16.08.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: JAT Tehnika

JAT Tehnika, naš najveći centar za održavanje vazduhoplova, nastavlja da širi svoje kapacitete.

Svoj već bogati portfolio kompanija je proširila novim sertifikatima za popravku i održavanje aviona tipa Airbus A330-200/300, Airbus A320 NEO, kao i sertifikatom za remont stajnog trapa na boingu tipa 737 Next Generation.

„Naš osnovni cilj jeste unapređivanje svih segmenata naše usluge kako bismo na najbolji način odgovorili zahtevima klijenata. Znamo da će potrebe za održavanjem avionskih komponenti i linijskim održavanjem porasti u narednom periodu. Ovo je proces u kome se pripremamo za nova vremena u istoriji moderne avijacije, a jedinstveni Avia Prime brend će biti garant kvaliteta ponude na zajedničkom trzistu koje pokrivamo,“ izjavila je Branka Malidžan, portparol JAT Tehnike.

„Beogradski aerodrom je jedan od aerodroma u Evropi koji se najbrze razvija, sa tržištem koje je u ekspanziji, uz mnoge poslovne mogućnosti za avio-industriju. Perspektiva u kojoj će se naći srpska avio-industrija u nekoliko narednih godina će biti zaista neverovatna, što će stvoriti prostor za zapošljavanje novih kvalifikovanih radnika,“ zaključuje Malidžan.

Airbus A330 je širokotrupni avion koji može da primi do 440 putnika i koristi se za povezivanje udaljenih destinacija. Airbus A320 NEO, predstavljen 2016. godine, jedan je od najnaprednijih uskotrupnih aviona i trenutno je među najprodavanijim avionima na svetu. Prema mnogim prognozama, tržište održavanja Airbus-a A320 će konstantno rasti u narednim godinama, dok će njegovo prisustvo u flotama najuglednijih avio-kompanija biti dominantno. Boing 737 Next Generation je uskotrupni avion, naslednik verzije 737 Classic, čije stajne trapove, odnosno točkove aviona, JAT Tehnika servisira već godinama unazad.

Vodeću evropsku grupu za popravke aviona, Avia Prime, čine kompanije JAT Tehnika u Srbiji, Linetech u Poljskoj i Adria Tehnika u Sloveniji. Sa višedecenijskim iskustvom, kompanija je specijalizovana za bazno i linijsko održavanje aviona, u skladu sa zahtevima EASA Part -145 i FAA 14 CFR 145. U četiri baze, koje su potpuno opremljene svom neophodnom opremom, sa 34 linije za održavanje, Avia Prime grupa održava najpopularnije tipove uskotrupnih i širokotrupnih aviona najvećih svetskih proizvođača, kao što su Airbus, Boeing, Bombardier, Embraer i ATR. Avia Prime nudi i EASA PART-147 obuke, inženjering, AOG i CAMO podršku. Uz poverenje više od 100 klijenata, pogodnu geografsku lokaciju, konkurentno vreme i visokomotivisano i stručno osoblje, Avia Prime grupa ima veoma jaku poziciju na evropskom tržištu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije