Austrian Airlines proširuje premijum ekonomsku klasu

Flota B767 Austrian Airlines-a dobiće novu, proširenu premijum ekonomsku klasu od narednog proleća.

Datum / Date: 21.10.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Austrian

Od proleća 2022. još više putnika će imati priliku da putuju komfornije u okviru Austrian-ove premijum ekonomske klase.

Putna klasa koja je uvedena 2018. biće proširena u svim avionima Boeing 767 u floti austrijskog avio-prevoznika kada će umesto dosadašnjih 18 sedišta imati 30 sedišta po avionu.

„Proširenjem Premijum ekonomske klase želimo da ponudimo još više udobnosti našim putnicima na dugim linijama“, izjavio je komercijalni direktor Austrian-a Michael Trestl.

„Ova putna klasa privlači sve one koji žele malo veću udobnosti i kvalitetniju uslugu na dugim putovanjima, ali i dalje paze na svoj budžet. Na ovaj način omogućavamo putnicima da prilagode našu uslugu svojim potrebama i mogućnostima“, dodao je Trestl.

Na primer, povratna karta u premijum ekonomskoj klasi na relaciji Beč – Njujork koštaće već od 899 evra, sa svim uračunatim taksama.

Konverzija putničke kabine u avionima Boeing 767 počeća u prvom tromesečju naredne godine, a do letnje sezone će tri aviona koji prvenstveno lete na linijama za Severnu Ameriku dobiti novu konfiguraciju.

Najznačajnija stavka Premijum ekonomske klase je specijalno sedište dizajnirano i proizvedeno za aviokompanije iz Lufthansa Grupe, koje putnicima pruža više prostora za noge i veću udobnost u odnosu na sedišta u standardnoj ekonomskoj klasi.

Uz to, putnici u Premijum ekonomskoj klasi mogu da ponesu više prtljaga, dva umesto jednog kofera, svaki težine do 23 kg, kao i da uživaju u bogatom meni-obroku sa tri do četiri jela.

Putnici koji rezervišu ovu klasu moći će da uživaju u 12-inčnom monitoru, imaće sopstvenu USB utičnicu i priključak za struju, pre poletanja dobiće piće dobrodošlice i poklon pribor sa putnim potrepštinama.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije