Austrian obnovio dugolinijski avio-saobraćaj

Početna|Koronavirus, Rute|Austrian obnovio dugolinijski avio-saobraćaj

Austrian obnovio dugolinijski avio-saobraćaj

Austrijska avio-kompanija Austrian je u sredu, 1. jula obnovila dugolinijski, interkontinentalni avio-saobraćaj letovima ka Njujorku.

Objavljeno:3. 7. 2020.|08:38 » 17:44Autor: Tagovi:, , , , , |

Posle 100 dana pauze, Austrian  je u sredu, 1. jula obnovio dugolinijski avio-saobraćaj direktnim letom OS 89 prema aerodromu Njuark (Newark, EWR) u Njujorku.

Na letu je bilo samo 64 putnika, što je skoro jedna trećina ukupnog kapaciteta, dok je povratni let iz Njujorka ka Beču bio pun.

Istog dana je uspostavljen je i redovan saobraćaj prema Čikagu i Vašingtonu. Tokom jula planirano je i obnavljanje redovnog saobraćaja prema Bangkoku. Svi letovi će biti obavljani avionima Boeing 767.

Dugolinijski, interkontinentalni saobraćaj prekinut je 19. marta kada je obavljen poslednji let iz Čikaga za Beč, a od tada pa do danas, Austrian je obavio brojne specijalne letove za repatrijaciju austrijskih državljana. U tom periodu se letelo do svih kontinenata pa čak i do Australije i Novog Zelanda. Čarter letovi za dostavu lekova i medicinske opreme obavljani su redovno najviše na rutama ka Kini i Maleziji.

Austrian je 24. juna obnovio letove na liniji Beč-Beograd. Na ovoj liniji Austrian leti četiri puta nedeljno.