Završeni sertifikacioni letovi Boeinga 737 MAX

Test letovi kao ključni deo resertifikacionog procesa Boeing-ovog modela aviona 737 MAX je završen, saopštila je FAA.

Datum / Date: 02.07.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Boeing

Američke vazduhoplovne vlasti (FAA) su saopštile u sredu, 1. jula 2020. da je završena ključna faza u procesu resertifikacije aviona Boeing 737 MAX.

Tokom tri dana ove nedelje test piloti i inženjeri FAA su obavili seriju test letova avionom 737 MAX kako bi utvrdili ispravnost svih promena koje su na ovom modelu urađene, a koje imaju veze sa sistemom automatske kontrole leta, koja se pokazala uzrokom dve stravične nesreće u Indoneziji i Etiopiji, a nakon kojih je ovaj model aviona prizemljen.

U saopštenju se navodi da su završeni ključni testovi što je od velikog značaja za proces resertifikacije, tj. ponovnog izdavanja operativne dozvole ovom modelu aviona, ali da ostaje još dosta toga da se uradi uključujući i obradu svih zabeleženih podataka sa ovih test letova.

Među preostalim poslovima koje još treba uraditi je i završetak preporuka za letačku obuku za pilote ovog modela aviona, nakon čega sledi obimna papirologija i revaluacija svih pojedinačnih kompanijskih trening programa pre nego što bude odobreno korišćenje ovog modela aviona.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije