Austrian pokrenuo novi ketering koncept Austrian Melangerie

Krajem marta, na evropskim letovima do tri sata trajanja Austrian je uveo novi ketering koncept Austrian Melangerie.

Datum / Date: 15.04.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Austrian Airlines

Štrudla sa jabukama, pileća šnicla poznata kod nas kao bečka, hleb sa vlašcem ili čuvena tirolska zakuska Brettljaust uz omiljenu bečku kafu (Bečki melanž), sok od jabuke ili čašu vina nalaze se na spisku nove ketering ponude Austrian Airlines-a.

Austrian Melangerie (austrijska mešavina) je naziv ovog novog koncepta koji je od 18. marta zaživeo na evropskim letovima austrijske aviokompanije koji traju do tri sata. Putnici mogu da biraju najkvalitetnije pripremljenu hranu i piće iz menija koji savršeno oslikava austrijsku kulinarsku tradiciju.

Foto: Austrian Airlines

Hranu će i dalje za Austrian pripremati Do&Co, jedna od najstarijih i najpoznatijih ketering kompanija na svetu, dok će za čuvenu bečku i ostale kafe i čajeve biti zadužen Julius Meinl.

Na svim letovima putnici će na raspolaganju imati uobičajene slatke i slane grisine, Manner napolitanke, Mirabell mocart-kugle, perece ili organske bademe kao i bezalkoholna pića. Na letovima od 50 i više minuta, ponuda će biti obogaćena laganim zakuskama, sendvičima, pitama i kolačima. Bečku šniclu je moguće naručiti tek na letovima od 85 i više minuta.

Ketering se od 18. marta plaća i cene su u skladu sa ponudama drugih avio prevoznika. Tako će snek koštati od dva evra, pića od tri, a glavna jela od devet evra. Voda se služi na zahtev putnika i besplatna je, a svi putnici će dobiti i čokoladicu čuvenog proizvođača Salzburg Schokolade.

Foto: Austrian Airlines

Novi ketering koncept prema kome se hrana i piće plaćaju dodatno primenjuje se na letove do tri sata za putnike u ekonomskoj klasi. Na dužim letovima od tri sata ketering ostaje isti kao i do sada, tj. hrana i piće se ne plaćaju posebno. Takođe se ne menja ni vrhunski Do&Co ketering za putnike u biznis klasi nezavisno od dužine trajanja leta.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije