Austrian ponovo leti za Tokio

Austrian od 15. maja 2018. ponovo uspostavlja redovnu liniju između Beča i Tokija, sa pet letova nedeljno.

Datum / Date: 15.05.2018.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Austrian

Posle dve godine pauze Austrian će ponovo leteti ka Tokiju. Uspostavljanje prvog leta ove kompanije na liniji između Beča i Tokija planirano je danas u 17.45.

Na ovoj liniji leteće avion Boeing 777, najveći u floti Austrian-a. Letovi će se obavljati pet puta nedeljno i očekuje se da će za godinu dana biti prevezeno do 57.000 putnika.

„Linija ka Tokiju je prethodno bila prekinuta tokom 2016. zbog ekonomskih razloga i pada japanske valute koja je ugrozila njenu profitabilnost, ali sada kada su se tržišni uslovi značajno popravili postoji mogućnost povratka“, smatraju u Austrianu.

U saopštenju kompanije povodom uspostavljanja nove-stare linije, navodi se da se očekuje da će polovinu putnika činiti transferni putnici iz mreže linija ove kompanije. Najviše putnika se očekuje iz Milana, Praga, Insbruka i Zagreba. Veza sa Tokijom je moguća i iz Beograda, a cena povratne karte se kreće već od 459 evra sa svim uračunatim taksama.

Prema redu letenja avion će iz Beča ka Tokiju poletati u 17.45 ponedeljkom, utorkom, sredom i petkom i u 13.40 nedeljom. Povratak iz Tokija je u 10.55 ponedeljkom i u 13.35 utorkom, sredom, četvrtkom i subotom.

Let će trajati 11 sati i 10 minuta u odlasku ka Tokiju i oko 12 sati u povratku ka Beču.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije