Austrian popravio operativne rezultate u prvom kvartalu

Minus austrijske avio kompanije u prvom kvartalu je manji nego prošle godine prvenstveno zahvaljujući sve boljim operativnim rezultatima.

Datum / Date: 03.05.2016.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Austrian / Thomas Mellies

Austrian Airlines nastavlja da poboljšava svoje rezultate. U prvom tromesečju ove godine zabeležen je značajno manji minus što je posledica poboljšanih operativnih rezultata.

Kako je navedeno u saopštenju ove kompanije u prvom kvartalu je gubitak pre oporezivanja iznosio 29 miliona evra, u odnosu na 53 miliona evra prethodne godine. Ovakav rezultat je postignut najviše zahvaljujući poboljšanim operativnim rezultatima.

U prvom tromesečju je prevezeno 2,1 milion putnika što je za 3,7% više nego u istom periodu prošle godine.

os mini logo

Drugi najtačniji na svetu

Austrian Airlines je druga najtačnija avio kompanija na svetu u martu ove godine sa 90,3% svih letova obavljenih na vreme.

Za skoro 9 posto uvećan je prihod od aviosaobraćaja i sada iznosi 465 miliona, dok su troškoi povećani samo za 2,7 posto i to zbog novih linija koje su uvedene, a koje su u isto vreme značajno uticale i na bolje finansijske pokazatelje.

Nižim troškovima pomogla je i niska cena goriva, navode u Austrianu kao i novi povoljniji uslovi koji su ispregovarani na bečkom aerodromu.

„Situacija na tržištu je trenutno napeta. Osim krize na Bliskom istoku imamo i geopolitičku nestabilnost zbog čega se kod putnika skraćuje period kupovine karata unapred. Sve to negativno utiče na avio saobraćaj.

Uprkos svemu mi težimo da održivim poboljšanjima sačuvamo stabilne prihode“, izjavio je Kaj Kratki (Kay Kratky), novi generalni direktor Austriana, koji je u avgustu prošle godine postavljen na tu poziciju.

17826336166_54a1613b73_b

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije