Wizz Air u niskom preletu iznad Budimpešte

U spektakularnom preletu iznad centra Budimpešte Wizz Air publici prikazao svoj najnoviji avion Airbus A321ceo.

Datum / Date: 04.05.2016.

Autor / Author: Aviatica

Najnoviji avion u Wizz Air-ovoj floti, Airbus A321, učestvovao je na trećem budimpeštanskom aeromitingu (Budapest Airshow). Direktor saobraćaja Wizz Air-a kapetan Dejvid Morgan i kapetan Andraš Ardaj su obavili spektakularan let prateći tok Dunava kroz centar mađarske prestonice ostavivši brojnu publiku bez daha.

A321ceo je u niskom preletu, na visini od 100 metara proleteo malom brzinom pokazavši publici konfiguraciju za sletanje (zakrilce i točkove). Kod ostrva Margit je napravljen atraktivan zaokret pod uglom od 45 stepeni nakon koga je avion još jednom proleteo iznad Dunava ali ovaj put u punoj brzini od 300 čvorova i sa uvučenim točkovima.

U Wizz Air-u su ponosni na svoj najnoviji avion. Airbus A321ceo je najefikasniji uskotrupni putički avion koji je trenutno u saobraćaju u Evropi.Njega odlikuje izuzetna operativna ekonomičnosti i efikasnost. Troši manje goriva, ispušta manje štetnih gasova u atmosferu i proizvodi manje buke, a pri tom je značajno štedljiviji u saobraćaju. Osim što ima manje uticaja na životnu sredinu on doprinosi i jeftinijem prevozu zbog čega i avio karte mogu da budu jeftinije.

U floti mađarske kompanije postoji trenutno četiri aviona ovog tipa. Prvi je u saobraćaju od novembra prošle godine. Do 2018. Wizz Air će raspolagati sa 30 aviona A321ceo koji će saobraćati na najpopularnijim rutama.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije