Austrian potvrdio obnovu saobraćaja od 15. juna ali Beograd opet pomeren

Austrian je potvrdio početak redovnog avio-saobraćaja od 15. juna uz pomeranja letova ka Beogradu za 24. jun.

Datum / Date: 28.05.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Austrian Press

Austrijska avio-kompanija zvanično je najavila početak obnove letova od 15. juna. Ova kompanija je saopštila da će nakon punih 90 dana bez letova tog dana započeti redovan avio-saobraćaj prema velikom broju destinacija.

Letovi ka Beogradu ipak neće početi kad i ostali. Prema objavljenom novom redu letenja, prvi avioni na liniji od Beča do Beograda trebalo bi da polete tek od 24. juna.

U saopštenju avio-kompanije koje je danas objavljeno, navedeno je da će letovi biti uspostavljeni od 15. juna do evropskih destinacija i Izraela. U planu je obnova saobraćaja do Amsterdama, Atine, Bazela, Berlina, Brisela, Diseldorfa, Frankfurta, Ženeve, Hamburga, Kopenhagena, Larnake, Londona, Minhena, Pariza, Stokholma, Štutgarta i Tel Aviva. U našem regionu letove do Beča mogu da očekuju Sarajevo, Skoplje, Sofija, Varna, Dubrovnik, Bukurešt, Tirana i Solun.

Nedelju dana kasnije, u periodu od 22. do 28. juna biće otpočeti letovi i do Kijeva, Košica, Milana, Nice, Praga i Varšave kao i do Beograda i Splita u našem regionu.

U prve dve nedelje obnove saobraćaja, Austrian će se vratiti na 37 aerodroma, a plan će i dalje zavisiti od razvoja događaja i popuštanja mera u raznim državama. Svi najavljene linije će biti obnovljene uz smanjen broj polazaka. Prema preliminarnim procenama do kraja juna biće aktivirano tek oko 5 posto ranijeg kapaciteta. Osim manjeg broja polazaka biće uvedeni i manji avioni Embraer 195 i Bombardier Dash 9.

Ostale linije i destinacije će biti otvarane sukcesivno od 1. jula prema planu koji tek treba da bude objavljen u narednom periodu.

Linija između Beča i Beograda u početku će imati tri leta nedeljno: sredom, petkom i nedeljom. Iako su u rezervacionim sistemima tim danima predviđena tri leta dnevno, zapravo je samo jedan let pušten u prodaju, dok su druga dva još uvek zatvorena i karte se ne mogu rezervisati.  Njihovo otvaranje će zavisiti od tražnje.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije