Austrian uveo internet na letove unutar Evrope

Svi Airbus-ovi avioni u floti Austrian Airlines-a za kratak i srednjelinijski saobraćaj su sada opremljeni za internet tokom leta.

Datum / Date: 08.05.2017.

Autor / Author: Aviatica

Austrian Airlines je omogućio internet tokom leta. Šest aviona Airbus A321, 18 A320 i sedam A319 su opremljeni za pružanje širokopojasne internet usluge tokom leta, ali će ova usluga biti postupno puštana sve do kraja maja, kada se očekuje njena puna primena.

Putnici na svim letovima na kojima budu leteli ovi avioni će imati pristup internetu uz doplatu koja prema aktuelnom cenovniku iznosi od 3 do 12 evra u zavisnosti od paketa usluga.

Austrian je omogućio tri paketa usluga: FlyNet Message koji će koštati tri evra i koji će omogućiti slanje elektronske pošte, WhatsApp ili iMessage poruka. Oni koji žele da surfuju internetom moći će to da urade uz paket FlySurf koji će koštati sedam evra, dok će najskuplja usluga biti FlyStream koja će koštati 12 evra, a uz koju će putnici moći da gledaju TV preko interneta. Paketi nisu ograničeni vremenom ili količinom prenetih podataka, već su osmišljeni kao flat paketi koji će moći da se koriste tokom celog leta.


14717051_10154157447269842_356149120064426733_n

 Austrian u Beogradu

Za letove između Beča (VIE) i Beograda (BEG) Austrian obično koristi manje avione, ali se ponekad dešava da na ove letove postavi i neki od aviona iz Airbusove familije A320 (A319,320,321) u zavisnosti od broja putnika na letu.

Putnici će internet pakete moći da kupe na samom letu ili unapred preko sajta, a plaćanje je moguće kreditnim karticama ili preko PayPal-a.

Iz Austrian-a poručuju da „sledeći želje putnika, usluge telefoniranja tokom leta nisu omogućene“. Iz ove kompanije takođe poručuju da trenutno rade na razvoju novog koncepta zabavno programa tokom leta prema kome će kvalitetni sadržaji biti ponuđeni putnicima koji se budu povezali na internet preko FlyStream paketa.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije