LOT poleteo i ka Njuarku

Poljski avioprevoznik LOT je u istom mesecu uspostavio dve nove interkontinentalne linije ka SAD - ka Los Anđelesu i Njuarku.

Datum / Date: 09.05.2017.

Autor / Author: Aviatica

LOT je pokrenuo još jednu novu liniju prema Sjedinjenim Američkim Državama. Posle uspostavljanja direktnog leta između Varšave i Los Anđelesa početkom aprila, LOT je krajem ovog meseca sleteo i na drugi najveći njujorški aerodrom u Njuarku (Newark, EWR).

Na novoj liniji koju će održavati moderan Dreamliner (Boeing 787) predviđeno je za početak četiri leta nedeljno, a kasnije pet. Letovi će se obavljati ponedeljkom, četvrtkom, petkom i nedeljom sa polaskom u 11.35 iz Varšave i dolaskom na Newark Liberty International aerodrom (EWR) u 15.20 po lokalnom remenu. Povratak je planiran za 17.05, a dolazak nazad u Varšavu u 7.50 narednog dana. Početkom avgusta biće dodat i peti sedmični let koji će se obavljati utorkom.

Njuark je LOT-ova peta destinacija u Severnoj Americi, a kako je navedeno u saopštenju kompanije ovaj let je prvenstveno namenjen poljskim putnicima kao i Amerikancima poljskog porekla koji u velikom procentu čine stanovništvo Njuarka.

„Videli smo veliki potencijal putničkog saobraćaja između Poljske i Njuarka koji nije bio iskorišćen. Ova linija je peta najpopularnija među Poljacima, odmah nakon letova ka Njujorku (JFK), Pekingu, Torontu i Čikagu. Godišnje oko 70.000 putnika iz cele Poljske putuje na ovoj ruti što jasno pokazuje da je obnavljanje direktne veze sa Njuarkom bila neophodnost“, rekao je Rafal Milčarski, generalni direktor LOT-a.

Njuark je drugi najveći aerodrom u Njujorku i glavni je aerodrom za države Pensilvaniju i Nju Džerzi, što će omogućiti LOT-u da privuče i mnoge nove putnike koji bi da posete Evropu, a ranije im LOT nije bio dostupan. Zahvaljujući ovom novom letu, putnici koji putuju ka Njujorku preko Varšave sada će na raspolaganju imati i do dva leta dnevno. Ova  linija je veoma primamljiva i putnicim iz srednje i istočne Evrope.

Iako će LOT ovu liniju održavati avionom Dreamliner, u početku će na njoj biti angažovan iznajmljeni Boeing 767-300 sa dve putne klase (ekonomskom i biznis). Od avgusta će na ovoj liniji biti angažovan Dreamliner sa tri standardne LOT-ove putne klase: ekonomskoj, premijum ekonomskom i biznis klasom.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije