Austrian započinje novu fazu testiranja putnika pred let

Pred kraj prve faze koja je podrazumevala dobrovoljno testiranje putnika, Austrian započinje drugu fazu sa obaveznim testiranjem.

Datum / Date: 10.11.2020.

Autor / Author: Aviatica

(C) Flughafen Wien

Počev od 12. novembra 2020. Austrian Airlines će započeti narednu, drugu, fazu testiranja putnika na Covid-19.

Kako se prva faza pribiližava završetku koji je predviđen krajem novembra, najavljeno je otpočinjanje faze 2 u kojoj će, za razliku od prve faze gde je testiranje bilo dobrovoljno, sada ono biti obavezno za sve putnike i članove posade.

Korišćenjem brzih PCR testova, Austrian će pre svakog poletanja na izabranim letovima, sprovoditi testiranje putnika i članova posade, i samo oni koji budu negativni mogu da se ukrcaju na let. Osobe za koje se ispostavi da su pozitivne na koronavirus Covid-19 biće upućene na dodatni lekarski pregled na samom aerodromu, a oni koji ne budu mogli da putuju će dobiti besplatnu opciju promene svog putovanja.

Druga faza testiranja će početi da se primenjuje na izabranim letovima, za početak na letovima OS171 od Beča do Hamburga i OS172 od Hamburga do Beča, a sprovodiće se zajedno sa kompanijama koje upravljaju aerodromima u Beču i Hamburgu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije