Avion aviokompanije Air Serbia prinudno sleteo na Kipar

Air Serbia je saopštila da je avion Airbus A320 na letu za Hurgadu prinudno sleteo na aerodrom u Pafosu zbog tehničkih razloga

Datum / Date: 19.09.2018.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Avion Air Serbije na čarter letu za Hurgadu je vanredno sleteo na aerodrom Pafos na Kipru zbog pojave dima u kabini. Let JU7210 iz Beograda (BEG) za Hurgadu (HRG) poleteo je u utorak 18. septembra nešto pre 18 časova sa aerodroma Nikola Tesla.

Air Serbia je saopštila da je avion vanredno sleteo na Kipar zbog tehničkih razloga i mera predostrožnosti. Rano jutros avion je produžio ka svojoj krajnjoj destinaciji u Egiptu gde je sleteo oko 7 sati. U saopštenju kompanije navodi se da će povratni let iz Hurgade za Beograd kasniti sedam i po sati i da su o tome putnici koji se nalaze u Egiptu obavešteni.

Prema informacijama koje su objavili kiparski mediji vanredno sletanje je uzrokovano pojavom dima u putničkoj kabini i aktiviranja protivpožarnog alarma. U avionu se nalazilo 143 putnika i šest članova posade i svi su bezbedno evakuisani po sletanju na aerodrom Pafos. Na ovom letu angažovan je avion Airbus A319, registarskih oznaka YU-APD koji nosi ime Gorana Bregovića. Avion je star 13 godina.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije