Avion aviokompanije Air Serbia prinudno sleteo na Kipar

Početna|VESTI|Crna kutija|Avion aviokompanije Air Serbia prinudno sleteo na Kipar

Avion aviokompanije Air Serbia prinudno sleteo na Kipar

Air Serbia je saopštila da je avion Airbus A320 na letu za Hurgadu prinudno sleteo na aerodrom u Pafosu zbog tehničkih razloga

Objavljeno:19. 9. 2018.|07:29Autor: Tagovi:, , , , , |

Avion Air Serbije na čarter letu za Hurgadu je vanredno sleteo na aerodrom Pafos na Kipru zbog pojave dima u kabini. Let JU7210 iz Beograda (BEG) za Hurgadu (HRG) poleteo je u utorak 18. septembra nešto pre 18 časova sa aerodroma Nikola Tesla.

Air Serbia je saopštila da je avion vanredno sleteo na Kipar zbog tehničkih razloga i mera predostrožnosti. Rano jutros avion je produžio ka svojoj krajnjoj destinaciji u Egiptu gde je sleteo oko 7 sati. U saopštenju kompanije navodi se da će povratni let iz Hurgade za Beograd kasniti sedam i po sati i da su o tome putnici koji se nalaze u Egiptu obavešteni.

Prema informacijama koje su objavili kiparski mediji vanredno sletanje je uzrokovano pojavom dima u putničkoj kabini i aktiviranja protivpožarnog alarma. U avionu se nalazilo 143 putnika i šest članova posade i svi su bezbedno evakuisani po sletanju na aerodrom Pafos. Na ovom letu angažovan je avion Airbus A319, registarskih oznaka YU-APD koji nosi ime Gorana Bregovića. Avion je star 13 godina.