Direktorat donirao 10 miliona dinara niškom aerodromu

Početna|VESTI|Srbija / Region|Direktorat donirao 10 miliona dinara niškom aerodromu

Direktorat donirao 10 miliona dinara niškom aerodromu

Niški aerodrom je dobio 10 miliona dinara od Direktorata za nabavku rendgena za pregled ručnog prtljaga putnika.

Objavljeno:19. 12. 2017.|10:20 » 10:21Autor: Tagovi:, , , |

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije doneo je odluku o donaciji novčanih sredstava JP za aerodromske usluge „Aerodrom Niš“ – Niš u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.

Direktorat i JP „Aerodrom Niš“ potpisali su ugovor o donaciji kojim se predvidja da će namenska sredstva  biti utrošena za nabavku rendgenskog uređaja za pregled ručnog prtljaga i stvari koje lica nose sa sobom, kao i za izradu elaborata o ekspertizi poletno-sletne staze, rulne staze i platforme.

Odluka je donešena na osnovu molbe „Aerodrom Niš“ za donaciju novčanih sredstava na koju je Direktorat odgovorio pozitivno imajući u vidu unapređenje nivoa bezbednosti i obezbeđivanja u civilnom vazduhoplovstvu, kao i funkcionisanja vazdušnog saobraćaja na Aerodromu Niš. Donacija će pomoći još bezbednije opsluženje avio-prevoznika koji koriste aerodrom u Nišu.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva će nastaviti sa doniranjem sredstava svim subjektima koji utiču na bezbednost i sigurnost neba nad Srbijom, što i jeste apsolutni prioritet naše institucije.

(Saopštenje Direktorata civilnog vazduhoplovstva)