Direktorat donirao 10 miliona dinara niškom aerodromu

Niški aerodrom je dobio 10 miliona dinara od Direktorata za nabavku rendgena za pregled ručnog prtljaga putnika.

Datum / Date: 19.12.2017.

Autor / Author: Saopštenja

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije doneo je odluku o donaciji novčanih sredstava JP za aerodromske usluge „Aerodrom Niš“ – Niš u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.

Direktorat i JP „Aerodrom Niš“ potpisali su ugovor o donaciji kojim se predvidja da će namenska sredstva  biti utrošena za nabavku rendgenskog uređaja za pregled ručnog prtljaga i stvari koje lica nose sa sobom, kao i za izradu elaborata o ekspertizi poletno-sletne staze, rulne staze i platforme.

Odluka je donešena na osnovu molbe „Aerodrom Niš“ za donaciju novčanih sredstava na koju je Direktorat odgovorio pozitivno imajući u vidu unapređenje nivoa bezbednosti i obezbeđivanja u civilnom vazduhoplovstvu, kao i funkcionisanja vazdušnog saobraćaja na Aerodromu Niš. Donacija će pomoći još bezbednije opsluženje avio-prevoznika koji koriste aerodrom u Nišu.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva će nastaviti sa doniranjem sredstava svim subjektima koji utiču na bezbednost i sigurnost neba nad Srbijom, što i jeste apsolutni prioritet naše institucije.

(Saopštenje Direktorata civilnog vazduhoplovstva)

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije