Do Dohe direktno od marta

Kao što je i bilo najavljeno Qatar Airways menja svoj red letenja iz Beograda. Od marta 2016. će ova kompanija leteti četiri puta nedeljno direktno do Dohe bez tehničkog sletanja u Sofiju.

Datum / Date: 02.12.2015.

Autor / Author: Aviatica

Od danas i zvanično – avioni Qatar Airways na letu iz Beograda do Dohe neće više sletati u Sofiju.

Novi, direktni letovi bez tehničkog sletanja u Sofiju, počinju od 16. marta naredne godine.

Let iz Beograda za Dohu će imati novu oznaku QR 232, a iz Dohe za Beograd QR 231.

Avioni će ubuduće iz Beograda poletati u 12:20 (počev od 28. marta nakon prelaska na letnje računanje vremena u Srbiji), a u Dohi će biti u 18:05 po lokalnom vremenu. Povratak iz Dohe će biti u 6:55, a dolazak u Beograd u 11:20.

„Novi red letenja omogućava znatno bolje konekcije ka našim letovima iz Dohe prema Australiji, Singapuru, Bangkoku, koji su i najtraženije destinacije naših putnika iz Beograda. Smanjiće se vreme čekanja na aerodromu u Dohi, a i samo putovanje će biti kraće zbog toga što će se leteti direktno, bez sletanja i pauze od sat vremena u Sofiji“, rekli su nam u predstavništvu Qatar Airwaysa u Beogradu.

Prema novom redu letenja broj polazaka iz Beograda će biti smanjen na četiri nedeljno, ali pošto let više neće biti deljen sa sofijskim tržištem to znači da je kapacitet iz našeg glavnog grada biti zapravo povećan za 100%, rečeno nam je u ovoj kompaniji.

Na novoj izmenjenoj liniji Beograd – Doha, leteće avioni A320 sa 144 putničkih mesta u dve putne klase: ekonomskoj i biznis, a letovi će se obavljati ponedeljkom, sredom, petkom i subotom.

Qatar Airways je avio kompanija sa pet zvezdica prema Skytrax-ovom istraživanju i za uslugu koju pruža osvojila je brojne međunarodne nagrade i priznanja. Njen matični aerodrom je Hamad International u Dohi, preko koga omogućava povoljne konekcije do svih kontinenata.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije