Ženski let Ethiopian Airlines-a

Početna|GEOGRAPHICA|Magazin|Ženski let Ethiopian Airlines-a

Ženski let Ethiopian Airlines-a

Kako bi promovisao ravnopravan položaj žena Ethiopian Airlines je obavio istorijski prvi let kojim su u celosti upravljale žene.

Objavljeno:3. 12. 2015.|08:29 » 15:31Autor: Tagovi:, |

Kako bi podržala nacionalnu kampanju za ravnopravnost žena etiopska nacionalna avio-kompanija Ethiopian je krajem novembra organizovala jedinstven let na kome su isključivo žene obavljale sve poslove.

Na letu između prestonice Adis Abebe i Bangkoka, žene su bile te koje su pilotirale, brinule se o putnicima i služile ih, dok su na zemlji kompletnu pripremu za let obavile njihove koleginice.

Ovaj „ženski“ let kako su ga nazvali u kompaniji pokazao je da su žene podjednako sposobne da obavljaju sve poslove koje u tradicionalnim društvima obavljaju muškarci, a u kompaniji su veoma ponosni što nezavisno od ovog leta imaju u svim sektorima poslovanja vrhunske vazduhoplovne profesionalke.

0000000861502

„Ne samo da smo ovim letom podržali ravnopravan tretman žena u društvu, već smo želeli da podstaknemo što više afričkih žena da se opredele za poslove u vazduhoplovstvu“, rekao je Tewolde Gebermariam, direktor kompanije.

U ovoj kompaniji trećinu zaposlenih čine žene, ali kako su priznali nisu zadovoljni njihovim udelom među pilotima i inženjerima, gde još uvek dominiraju muškarci. To je, takođe bio jedan od razloga za ovakvu promociju.

Da se radilo o ozbiljnom projektu svedoči i organizacija sve-ženske pasoška i carinska kontrole  na aerodromu u Bangkoku.

female-ET-pilots-Tadias-Mag-cover_opt