Eksplodirao motor tokom leta na avionu Southwest Airlines-a

Avion Southwest Airlines-a prinudno sleteo u Filadelfiju nakon što mu je tokom leta eksplodirao jedan od dva motora.

Datum / Date: 17.04.2018.

Autor / Author: Aviatica

Avion Boeing 737-700, američke aviokompanije Southwest Airlines na letu od Njujorka (La Guardia) ka Dalasu, prinudno je sleteo u Filadefiju nakon što je tokom leta došlo do eksplozije jednog od dva motora.

Prema prvim izveštajima i snimcima sa aerodroma nakon sletanja, levi motor aviona je eksplodirao i raspao se. Prilikom eksplozije došlo je do pucanja jednog od prozora iznad krila aviona, a prema još uvek nepotvrđenim informacijama putnica koja je sedela do razbijenog prozora je zamalo je bila isisana iz aviona da je obližnji putnici nisu zadržali i uvukli nazad.

Iz kompanije su posredno potvrdili da je u ovom incidentu bilo povređenih tako što su izjavili da se o tačnom stanju povređene žene novinari raspitaju u bolnici.


21.30 >>> Na konferenciji za novinare je potvrđeno da je u ovom incidentu jedna osoba poginula, a sedam povređeno.


Putnici koji su se nalazili na letu svedoče o veoma dramatičnim trenucima. Odmah nakon eksplozije, koja je bila veoma jaka, saopšteno im je da se pripreme za udar i vanredno sletenje. Pojedinci su, nakon ovogo događaja komentarisali preko društvenih mreža da je došlo do naglog propadanja i jakog podrhtavanja aviona kao i da je „pilot jedva uspeo da umiri avion i da ga spusti bezbedno na pistu“.

Foto: Slika sa društvenih medija, nepoznat autor

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije