Eksplozije na aerodromu u Briselu

Dve snažne eksplozije su odjeknule na briselskom aerodromu unutar putničkog terminala, nakon čega je on u potpunosti evakuisan.

Datum / Date: 22.03.2016.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Twitter @News_Executive

13:00 / U napadima na aerodromu 11 poginulih i preko 80 povređenih. Tokom bezbednosne pretrage terminala nakon napada pronađen kalašnjikov.

11:30 / Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu je pojačao mere bezbednosti. Unutar terminala se nalazi veliki broj pripadnika specijalnih jedinica.

11:00 / Air Serbia je saopštila da otkazuje današnji let od Beograda do Brisela (JU 304) kao i povratni let iz Brisela za Beograd (JU 305) zbog zatvaranja aerodroma i Briselu nakon jutrošnje eksplozije.

09:15 / Aerodrom Brisel je zatvoren za saobraćaj. Svi avioni koji su u prilasku su preusmereni na okolne aerodrome u Mastrihtu, Ajndhovenu i Amsterdamu.

09:00 / Prema još uvek nepotvrđenim podacima poginulo je 11 osoba, a 25 je povređeno. Navodno je muškarac arapskog porekla uz povike otvorio vatru neposredno pre samih eksplozija koje su se dogodile u odlaznom terminalu za prijavu putnika za letove ka Sjedinjenim Američkim Državama.

08:40 / Na Međunarodnom aerodromu u Briselu jutros malo pre 8 sati su odjeknule dve snažne eksplozije unutar putničkog terminala. Kako javljaju briselski mediji strahuje se da ima veći broj povređenih osoba.

Još uvek nije poznato šta se tačno dogodilo, ali prema prvim informacijama dve bombe su eksplodirale unutar odlaznog terminala gde se nalaze šalteri za prijavu putnika i prtljaga. Odmah nakon eksplozije putnici su krenuli da beže napolje. Strahuje se da se radi o teroritstičkom napadu

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije