Singapur Airlines spreman za svoj prvi A350-900

Singapore Airlines dobija svoj prvi Airbusov avion A350-900 koji će od početka maja biti uposlen na linijama od Singapura do Amsterdama i Diseldorfa.

Datum / Date: 21.03.2016.

Autor / Author: Aviatica

Novi avion Airbus A350-900 koji stiže u flotu Singapore Airlinesa leteće svakog dana na liniji između Singapura i Amsterdama (SQ324/SQ323), a od jula i na letovima ka Diseldorfu. Za putnike iz našeg regiona značajno je da su ovi letovi odlično povezani svakodnevno letovima Air Serbije iz Beograda, Croatia Airlinesa iz Zagreba i Adrije Airways iz Ljubljane.

Singapore Airlines je naručio 67 aviona A350-900 uključujući i sedam modela ultra gugog doleta koji bi trebalo da budu isporučeni tokom 2018. godine, a namenjeni su ultra dugim letovima između Singapura i Sjedinjenih Američkih Država, što je iniciralo ponovno pokretanje najdužeg non-stop leta na svetu između Singapura i Njujorka.

Avion A350-900 ima kapaciet za 253 punika od čega je 42 mesta u biznis klasi, 24 mesta u premijum ekonomskoj klasi i 187 mesta u ekonomskoj klasi. Za potrebe novog aviona Singapore Airlines je izvršio obnovu sve tri putne klase ali i elektronskog sistema zabave tokom leta, tako da će putnici koji budu imali prilike da lete ovim avionom ujedno moći da dožive sasvim novo iskustvo koje pružaju nove putne klase Singapore Airlinesa.

Novi avion je zajedno sa Boeingovim Dreamlinerom poznat kao najsavremeniji avion u današnjem saobraćaju. Njega odlikuje vrhunsko putničko iskustvo koje je omogućeno širim trupom zbog čega avion i ima u svom nazivu skraćenicu XWB (Extra wide body). Unutrašnjost putničke kabine je opremljena specijalnom rasvetom, a krase je izuzetno veliki prozori što sve poboljšava doživljaj letenja.

Economy class 1

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije