Emirates na zabranu odgovorio novom besplatnom uslugom

Početna|VESTI|Svet|Emirates na zabranu odgovorio novom besplatnom uslugom

Emirates na zabranu odgovorio novom besplatnom uslugom

Na američku zabranu unošenja većih elektronskih uređaja Emirates je odgovorio novom besplatnom uslugom za svoje putnike ka SAD.

Objavljeno:27. 3. 2017.|10:13 » 15:31Autor: Tagovi:, , , |

Nova zabrana američkih vazduhoplovnih vlasti koja ograničava unošenje elektronskih uređaja u putničku kabinu za putnike sa nekoliko aerodroma u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike počela je da se primenjuje od 25. marta i trajaće narednih sedam meseci.

Aviokompanije na čije putnike se ova zabrana odnosi pokušavaju da smisle načine kako da se izbore sa njom. Emirates je odmah odgovorio reklamnom u kojoj poznata glumica Dženifer Aniston sedeći u ekonomskoj klasi objašnjava klincima koji je okružuju kako da koriste veoma sadržajan sistem elektronske zabave tokom leta.

U isto vreme Emirates je obavestio svoje putnike da je pronašao način kako da sa sobom na put ipak ponesu svoje laptop računare, tablete i druge zabranjene elektronske uređaje. Nova usluga, koja će biti besplatna za putnike će im omogućiti čak da koriste svoje uređaje sve do samog ukrcavanja u avion.

Emirates će od putnika na samom gejtu pred ukrcavanje skupljati elektronske uređaje, pakovaće ih pažljivo u sigurnosne kutije kako ne bi bili oštećeni i potom ukrcavati na let kao predati prtljag ili kargo, da bi ih potom po dolasku u SAD vraćali putnicima.

Na ovaj način će putnici moći sa sobom da ponesu i svoj računar. Ovo će posebno biti značajno za poslovne putnike kojima je računar neophodan tokom službenog putovanja.