Emirates na zabranu odgovorio novom besplatnom uslugom

Na američku zabranu unošenja većih elektronskih uređaja Emirates je odgovorio novom besplatnom uslugom za svoje putnike ka SAD.

Datum / Date: 27.03.2017.

Autor / Author: Aviatica

Nova zabrana američkih vazduhoplovnih vlasti koja ograničava unošenje elektronskih uređaja u putničku kabinu za putnike sa nekoliko aerodroma u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike počela je da se primenjuje od 25. marta i trajaće narednih sedam meseci.

Aviokompanije na čije putnike se ova zabrana odnosi pokušavaju da smisle načine kako da se izbore sa njom. Emirates je odmah odgovorio reklamnom u kojoj poznata glumica Dženifer Aniston sedeći u ekonomskoj klasi objašnjava klincima koji je okružuju kako da koriste veoma sadržajan sistem elektronske zabave tokom leta.

U isto vreme Emirates je obavestio svoje putnike da je pronašao način kako da sa sobom na put ipak ponesu svoje laptop računare, tablete i druge zabranjene elektronske uređaje. Nova usluga, koja će biti besplatna za putnike će im omogućiti čak da koriste svoje uređaje sve do samog ukrcavanja u avion.

Emirates će od putnika na samom gejtu pred ukrcavanje skupljati elektronske uređaje, pakovaće ih pažljivo u sigurnosne kutije kako ne bi bili oštećeni i potom ukrcavati na let kao predati prtljag ili kargo, da bi ih potom po dolasku u SAD vraćali putnicima.

Na ovaj način će putnici moći sa sobom da ponesu i svoj računar. Ovo će posebno biti značajno za poslovne putnike kojima je računar neophodan tokom službenog putovanja.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije