Alitalia sve svoje operacije u Rimu preselila na Terminal 1

Alitalia je sve svoje operacije na rimskom aerodromu Fjumićino stavila pod jedan krov - Terminala 1.

Datum / Date: 28.03.2017.

Autor / Author: Aviatica

Od danas, 28. marta 2017 Alitalia je preselila sve svoje šaltere na rimskom aerodromu Leondardo da Vinči – Fiumicino (FCO) pod jedan krov. Check-in (prijava za let) putnika za interkontinentalne letove Alitalije je prebačen sa Terminala 3 na Terminal 1, gde se inače nalaze šalteri za sve ostale letove Alitalije.

Rimski aerodrom je glavna baza Alitalije, a od danas će svi letovi ove kompanije kao i svi letovi partnerskih aviokompanija, uključujući i Air Serbiju, biti na istom Terminalu 1.

Putnici će ovde imati mogućnost da se prijave za sve letove na zajedničkim šalterima od broja 33 do 70 (ostrva 2 i 3). Tu se nalazi posebna zona za tzv. elektronske servise (E-Services area) koju ine šalteri od 71 do 84 (ostrvo 3) kao i kiosci za samostalno čekiranje (Self Check-in) i samostalnu predaju prtljaga (Self Bag Drop Off).

Na Terminalu 1 će se nalaziti i Premium Area, zona za prijavu za let i izdavanje karata za sve letove u međunarodnom saobraćaju, koja je namenjena članovima kluba Freccia Alata Plus, Freccia Alata, članovima Sky Team Elite, Sky Team Elite Plus, Corporate Premium putnicima kao i onim putnicima koji putuju biznis klasom ili premijum ekonomskom klasom.

Premium putnici Alitalije i partnerskih aviokompanija mogu sve to da obave i u luksuznom salonu Casa Alitalia Roma, rezervisanom za putnike viših klasa.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije