Emirates počeo sa letovima za Zagreb

Zagreb danas dočekuje prvi let avio-kompanije Emirates na novoj liniji kojom se hrvatska prestonica povezuje sa Dubaijem.

Datum / Date: 01.06.2017.

Autor / Author: Aviatica

(C) Janam Parikh, Emirates Twitter

Jedna od najvećih avio-kompanija na svetu, Emirates, danas uspostavlja redovan saobraćaj između Dubaija (DXB) i Zagreba (ZAG). Avion Boeing 777-300ER pun putnika smeštenih u tri razreda, sleće oko podneva na zagrebački aerodrom i pristaće na novi, nedavno otvoreni, moderni terminal.

Emirates će između Dubaija i Zagreba leteti svakodnevno pomenutim tipom aviona u kome mesta ima za 310 putnika u ekonomskoj klasi, 42 u biznis klasi sa sedištima koja se razvlače u krevet i osam mesta u vrhunskoj prvoj klasi koju odlikuju privatne kabine za svakog putnika ponaosob.

Prema informacijama do kojih je Aviatica došla od izvora bliskog samoj kompaniji, rezervacije idu veoma dobro, još od same najave linije pre nekoliko meseci. Broj putnika se uvećava, a punjenja aviona na prvim letovima su impresivna. Poslovni portal Gulf Business piše da karte za novu liniju rezervišu putnici iz čak 36 zemalja, a što se polazaka iz Zagreba tiče karte veoma dobro idu i u okolnim zemljama – Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Prodaju se i putnicima iz južne Mađarske, južne Austrije ali i Beograda i severnih delova Srbije.

Arapski mediji ističu da je Zagreb veoma interesantna turistička destinacija za putnike sa Bliskog istoka ali i iz Azije, posebno iz Japana, Kine i Koreje. Sa druge strane ovi letovi su značajni hrvatskim putnicima kao izvanredna veza sa celim svetom preko aerodroma u Dubaiju. Uz jedno presedanje, vrhunsku uslugu tokom leta i izuzetno povoljne cene putnici iz Hrvatske sada mogu jednostavno otputovati čak do Australije i Novog Zelanda, do kojih Emirates ima najraznovrsniju ponudu letova.

U Zagrebu je organizovan svečani doček aviona na prvom letu na novoj liniji, kome su prisustvovali zvaničnici Hrvatske, zagrebačkog aerodroma i predstavništva avio-kompanije Emirates u ovoj zemlji kao i brojni novinari iz Hrvatske i regiona, koji će po sletanju aviona imati priliku da ga kratko obiđu i upoznaju se sa onim što će se putnicima nuditi na ovim letovima.

Letovi između Dubaija i Zagreba će se obavljati svakodnevno. Polazak aviona na liniji EK129 u 8.15 po lokalnom vremenu u UAE, a dolazak u Zagreb je u 12.20. Povratni let će imati oznaku EK130, a predviđeno je poletanje iz Zagreba u 15.35 i dolazak u Dubai u 23.05, što je idealno vreme za sve konekcije ka Dalekom istoku, Australiji i Novom Zelandu. Letovi u oba smera će trajati oko pet i po do šest časova.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije