Rekordan maj za srpske aerodrome

Najbolji maj u istoriji beogradskog aerodroma i obaranje istorijskog rekorda na niškom aerodromu.

Datum / Date: 02.06.2017.

Autor / Author: Aviatica

Aerodromi Nikola Tesla u Beogradu i Konstantin Veliki u Nišu danas imaju razloga za slavlje. Prvi je objavio rezultate poslovanja za maj prema kojima je zabeležen rekordan broj putnika u ovom mesecu.

Prema saopštenju službe informisanja beogradskog aerodroma u maju je opsluženo 432.828 putnika što predstavlja povećanje od četiri odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine. Ujedno je prevezeno 1600 tona robe i pošte ili za 22 odsto više nego u maju 2016.

Posmatrajući od početka godine usluge beogradskog aerodroma je koristilo više od 1,8 miliona putnika što je povećanje od 9 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, a prevezeno je oko 8000 tona robe i pošte što j povećanje od čak 15 odsto.

Na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ očekuju da se dobri rezultati nastave, s obzirom na predstojeću sezonu godišnjih odora, kada se najviše i putuje. Cilj aerodroma je da u godini kada se proslavlja prvih 55 godina rada premaši 5,5 miliona putnika.

Niški aerodrom „Konstantin Veliki“, danas dočekuje jednog posebnog putnika. Biće to neko od putnika sa leta Wizz Air-a W6 4272 iz Dortmunda. Ovim avionom, koji bi u Niš trebalo da sleti u 11.05 doputovaće i 124.918-ti putnik u ovoj godini što predstavlja istorijski rekord niške vazdušne luke.

Rekord za sada drži prošla, 2016. godina kada je opsluženo 124.917 putnika, a ova je već drugog dana juna nadmašila taj rekord. Od početka godine niški aerodrom beleži porast broja putnika i za 300 odsto u odnosu na prošlu, a to je posledica otvaranja brojnih novih linija low-cost avio-kompanija Wizz Air i Ryanair, ali i jedne velike, tradicionalne avio-kompanije kao što je SWISS. Dolazak švajcarskog avio-prevoznika koji omogućava Nišlijama da putuju do celog sveta sa samo jednim presedanjem u Cirihu bio je veoma značajan događaj za ovaj grad i ceo region Južne Srbije.

Ovog meseca na niškom aerodromu će biti upriličena još jedna svečanost kada i drugi švajcarski avio-prevoznik Germania Flug uspostavi redovne letove ka Cirihu. Prvi let je planiran za 23. jun.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije