Emirates postavio novi Ginisov rekord povodom Svetskog dana tolerancije

Aviokompanija Emirates postavila je novi Ginisov rekord u oblasti avio saobraćaja sa najviše nacionalnosti na jednom letu.

Datum / Date: 02.12.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Emirates

Aviokompanija Emirates je 29. novembra 2019. obavila jedinstven let avionom Airbus A380 ofarbanim u specijalnu kolornu šemu sa parolom „Godina tolerancije“. Na ovom letu koji je ispratio i službeni sudija Ginisovih svetskih rekorda, prevezeno je 540 putnika pripadnika 145 nacija i 22 člana kabinskog osoblja iz 18 zemalja.

Specijalan let EK 2019 je najavljen 16. novembra na Svetski dan tolerancije, a obavljen je na 48. Nacionalni dan Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Na letu su se našli putnici različitog porekla, etničkih grupa, religija i kultura, a popis putnika uključivao je porodice sa decom, zaposlene u Emirates Grupi i posebnu grupu putnika sa invaliditetom nazvanu „People of Determination“ prema ideji šeika Mohameda bin Rašida Al Maktuma, potpredsednka UAE i vladara Dubaija, u okviru nacionalne strategiji za osnaživanje osoba sa invaliditetom.

Foto: Emirates

Putnici su zamoljeni da na letu nose svoju narodnu nošnju kako bi se odala počast bogatstvu različitih baština i tradicija. Svi putnici su za uspomenu na ovaj let dobili potvrde o učešću. Njih 540 je bilo izabrano među 30.000 prijavljenih stanovnika UAE. U ovoj zemlji živi i radi preko 200 nacionalnosti, a slično je i u samoj aviokompaniji Emirates, gde je zaposleno više od 160 raznih nacionalnosti. Na ovom letu bilo je 22 člana kabinskog osoblja iz 18 zemalja. Prosečno na redovnim letovima Emirates-a bude 15 različitih nacija među članovima osoblja i 50 među putnicima.

Foto: Emirates

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije