Emirates uveo prve interaktivne komplete za ekonomsku klasu

Emirates uvodi prve na svetu interaktivne komplete za putnike ekonomske klase na svojim ultra-dugim letovima.

Datum / Date: 18.07.2016.

Autor / Author: Aviatica

Avio kompanija Emirates je prva na svetu uvela interaktivne komplete za putnike u ekonomskoj klasi, kojima će im olakšati dugotrajno putovanje.

Kompleti koji sadrže osnovne kozmetičke potrepštine i sitnice kojima se olakšava putovanje i povećava komfor. U njima se nalaze maska za oči, čepići za uši, četkica i pasta za zube, čarape koji se mogu koristii tokom leta, ali i posle jer su napravljeni od specijalni vodootpornih i izdržljivih materijala koji omogućavaju višekratko korišćenje.

Ovakvi kompleti su obično dostupni putnicim u biznis i drugim višim klasama, a Emirates će biti prva avio kompanija koja komplete nudi i putnicima u ekonomskoj klasi. Oni će biti dizajnirani u šest motiva koji predstavljaju šest regiona iz mreže linija Emiratesa. To su: Australazija, Latinska Amerika, Bliski istok, Afrika, Evropa i Daleki istok. Futrola i svi predmeti koji su unutra biće dizajnirani uz određeni regionalni motiv. Komplet za Bliski istok je, na primer, oslikan kaligrafskim motivima iz ovog regiona, a dizajner je čuveni umetnik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Tagelsir Hasan.

Novi kompleti su ujedno i prvi na svetu koji su interaktivni. Uz pomoć specijalne aplikacije za mobilne telefone Blippar, koju je potrebno da putnici preuzmu, kompleti postaju deo proširene stvarnosti (Augmented reality, AR tehnologija). Na taj način će ovi kompleti „oživeti“ i putnicima će davat savete kako da olakšaju putovanje, da povećaju komfor i kako da relaksiraju svoje telo tokom leta.

Kompleti će od avgusta biti dostupni na izabranim dugolinijskim letovima kao i na svim ultra-dugim letovima iz mreže linija Emiratesa.

23531_Hi---res_JPEG

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije