Uvedena zabrana svih letova između SAD i Turske

Nakon pokušaja državnog udara u Turskoj američke vlasti su izdale privremenu zabranu svih letova između dve zemlje.

Datum / Date: 17.07.2016.

Autor / Author: Aviatica

FAA, američki savezni vazduhoplovni direktorat, izdao je privremenu zabranu obavljanja avio saobraćaja između SAD i Turske.

Zabrana je veoma široka i obuhvata sve vrste letova između bilo kog turskog aerodroma i Sjedinjenih Američkih Država. U objašnjenju odluke se navodi da nakon pokušaja državnog udara u Turskoj kao i nedavnog terorističkog napada na aerodromu u Istanbulu FAA smatra da turski aerodromi nisu dovoljno bezbedni. Ova zabrana je privremenog karaktera ali se ne zna koliko bi mogla da traje.

Odluka će trenutno jedino pogoditi tursku nacionalnu avio kompaniju Turkish Airlines koja obavlja veoma veliki broj direktnih letova između sa istanbulskog aerodroma ka američkim gradovima: Atlanta, Boston, Čikago, Hjuston, Los Anđeles, Majami, Njujork -JFK, Njujork – EWR, San Francisko i Vašington.

Iz ove kompanije nema komentara na zabranu koja je uvedena. Letovi su suspendovani bez ikakve napomene na sajtu ili u medijima.

Ne postoji procena koliko dugo će zabrana trajati, ali je izvesno da će naneti ogromnu štetu turskoj nacionalnoj avio kompaniji.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije