Eurowings počeo sa dugolinijskim letovima

Lufthansina low-cost avio kompanija Eurowings je otpočela sa intekontinentalnim saobraćajem uspostavljanjem redovne linije iz Kelna za Varadero.

Datum / Date: 05.11.2015.

Autor / Author: Aviatica

Eurowings (EW) je započeo dugolinijski saobraćaj uspostavljanjem direktnog leta između aerodroma Keln/Bon i Varadera na Kubi.

Ovaj prvi dugolinijski let nemačke lowcost avio kompanije u vlasništvu Lufthansa Grupe obavljen je jednim od tri aviona A330-200 koji je kompanija u najam uzela od, takođe Lufthansinog, čarter prevoznika Sun Express (XG).

U naredna dva meseca lowcost Eurowings će uspostaviti nekoliko interkontinentalnih linija prema Punta Kani i Puerto Plati u Dominikanskoj Republici, Puketu i Bangkoku u Tajlandu i Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Eurowings je novi avio prevoznik formiran na osnovama Germanwingsa, čiji brend je ugašen. Prema planovima matične Lufthanse Eurowings će obavljati evropske i interkontinentalne letove prema lowcost konceptu. Glavne baze nove kompanije će biti na aerodromima Keln/Bon, Diseldorf, Hamburg i Beč.

Eurowings je preuzeo red letenja Germanwingsa, pa tako ova kompanija leti i do Beograda, ali prema aktuelnom planu letenja njihovi avioni će povezivati naš glavni grad sa Štutgartom samo tokom dva letnja meseca (avgust, septembar) naredne godine.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije