Montenegro Airlines i Etihad Airways potpisali sporazum o partnerstvu

Montenegro Airlines i Etihad Airways su potpisali Memorandum o razumevanju koji podrazumeva strateško-komercijalnu saradnju.

Datum / Date: 07.11.2015.

Autor / Author: Aviatica

Memorandum predstavlja prvi korak u realizaciji strateškog partnerstva između crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika i nacionalne avio-kompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je jedna od svjetskih lidera u avio-saobraćaju, navedeno je u saopštenju crnogorske kompanije.

Sporazumom je predviđeno da Etihad Airways pruži podršku Montenegro Airlinesu u poboljšanju organizacione strukture radi efikasnijeg upravljanja kompanijom, doprinese povećanju obima saobraćaja kroz koordinaciju i organizaciju letova zajedno sa partnerskim kompanijama, kao i da pomogne u optimizaciji flote i njenom efikasnijem angažovanju.

Očekuje se da će strateška komercijalna saradnja sa Etihad Airwaysom doprineti smanjenju troškova Montenegro Airlinesa i postizanju profitabilnog poslovanja.

Cilj je takođe da se poveća broj destinacija koje su dostupne za Montenegro Airlines, ali i da se uveća broj putnika koji će se u Crnu Goru prevoziti nacionalnom avio-kompanijom.

Kako je navedno u saopštenju Montenegro Airlines ostaje 100% u vlasništvu države Crne Gore.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije