FAA ukinula zabranu letova između SAD i Turske

Nakon tri dana američke vazduhoplovne vlasti su ukinule zabranu letova između SAD i Turske koja je bila uvedena zbog narušene bezbednosti.

Datum / Date: 19.07.2016.

Autor / Author: Aviatica

Kancelarija za odnose sa javnošću avio kompanije Turkish Airlines objavila je da je Američka federalna administracija za vazduhoplovstvo (FAA) ukinula nedavnu zabranu svim avio-prevoznicima, bez obzira na zemlju u kojoj su registrovani, da lete direktno ili preko neke druge zemlje u Sjedinjene Američke Države iz Turske.

Shodno tome, svi letovi kompanije Turkish Airlines ka Sjedinjenim Američkim Državama su ponovo uspostavljeni prema ranije planiranom redu letenja, počevši od ovog jutra, 19. jula 2016. letom Turkish Airlines-a od Istanbul do Njujorka, u 06:45.

Predsednik odbora i Izvršnog komiteta kompanije Turkish Airlines Ilker Ajdži rekao je: „Kao što sam ranije izjavio, nisam video razlog za ovu zabranu obzirom da su bile preduzete sve mere predostrožnosti uz poštovanje svih normi. U skladu sa našim izveštajima i mnogobrojnim sastancima, FAA je ukinula zabranu, kao što se i očekivalo.“

Povodom pokušaja puča u Turskoj, američka FAA je izdala zabranu svim obavljanja svih letova između SAD i Turske.

Turkish_Airlines_300th_aircraft_2

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije