Zbog štrajka Lufthansa otkazala 800 letova u jednom danu

Zbog jednodnevnog štrajka pilota Lufthansa je otkazala skoro sve letove 2. septembra iz Frankfurta i Minhena.

Datum / Date: 02.09.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Lufthansa

Jednodnevni štrajk pilota Lufthanse primorao je kompaniju da danas, 2. septembra 2022. otkaže skoro sve letove iz Frankfurta i Minhena.

Kako se navodi u saopštenju, otkazano je 800 letova što je izazvalo nezapamćeni poremećaj u obavljanju saobraćaja u jeku turističke i letnje sezone. Preko 130.000 putnika će biti pogođeno ovim štrajkom, a poremećaj saobraćaja će se odraziti i na vikend koji sledi.

Obustava rada pilota koji pripadaju VC sindikatu trajaće ceo dan, a osim putničkog saobraćaja uticaće i na obavljanje kargo letova.

“Ne možemo da razumemo ovakav postupak VC sindikata. Uprava kompanije je napravila veoma dobru ponudu, uprkos opterećenjima koja donosi pandemija i neizvesnoj budućnosti globalne ekonomije. Ovaj štrajk će pasti na teret hiljada putnika. Kompanija je predložila plan u narednih osamnaest meseci kojim je predviđeno povećanje zarada pilota za 900 evra mesečno u više faza, a najveću korist će imati upravo piloti mlađi po stažu kojima će povećanje biti čak 18 posto na početnu platu”, izjavio je Majkl Nigeman (Michael Niggemann), šef sektora ljudskih resursa nemačke aviokompanije Lufthansa.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije