Flydubai otvara liniju od Dubaija do Krabija preko Ranguna

Aviokompanija Flydubai od decembra 2019. uspostavlja avio liniju kojom će povezati Dubai i tajlandski Krabi preko Ranguna.

Datum / Date: 18.09.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Mikhail Koninin / Flickr

Aviokompanija Flydubai (FZ) sa bazom na Međunarodnom aerodromu u Dubaiju (DXB) najavila je uspostavljanje svakodnevne linije Dubai – Rangun (RGN) – Krabi (KBV).

Nova linija povezaće Dubai sa najvećim gradom Mjanmara i jednim od najpopularnijih turističkih centara Tajlanda. Letovi će se obavljati u saradnji sa aviokompanijom Emirates, koja će na njima imati i svoje oznake.

Prema redu letenja, koji je objavljen, avioni će polaziti iz Dubaija (FZ 1585 / EK 2068) u 10.30, dolaziće u Rangun u 18.40, odakle će nastavljati put u 19.35 ka Krabiju, gde će stizati u 22.05. Povratak (FZ 1586 / EK 2069) je u 23.05 iz Krabija, sletanje u Ragun je u 0.35, a nastavak putovanja u 1.30 ka Dubaiju, gde se stiže  5.35. Sva vremena su lokalna.

Letovi će se obavljati od 10. decembra, svakog dana, avionom Boeing 737-800, sa Terminala 3 na aerodromu u Dubaiju. Omogućena je i veza sa letovima od/do Beograda. U odlasku iz Beograda će putnicima biti potrebno noćenje u Dubaiju, dok je u povratku veza daleko povoljnija.

Linija će u potpunosti biti u skladu sa sporazumom o saradnji sa aviokompanijom Emirates, koji je predviđa čvršću saradnju dve kompanije, a ne samo običnu razmenu kodova (code share). Dve kompanije usklađuju svoje redove letenja i mreže linija. Flydubai se zbog ove saradnje postepeno seli sa Terminala 2 u Dubaiju na Terminal 3 koji koristi Emirates, kako bi olakšali transfer putnika između dve kompanije. Letovi do Beograda su među prvima koji su prebačeni na Terminal 3.

Nova linija za Krabi je treća destinacija u Tajlandu koja će biti dostupna putnicima u zajedničkoj mreži linija flydubai / Emirates posle Bangkoka i Puketa.

Foto: Mikhail Koninin / Flickr

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije