flydubai predstavio svoj prvi Boeing 737 MAX 8

Na sajmu vazduhoplovstva Dubai Air Show, aviokompanija flydubai je predstavila javnosti svoj prvi avion Boeing 737 MAX 8.

Datum / Date: 14.11.2017.

Autor / Author: Aviatica

Flydubai Boeing 737 MAX 8 photographed on July 26, 2017 from Wolfe Air Aviation’s Learjet 25B.

Aviokompanija flydubai je prvi korisnik novog modela Boeingovog aviona 737 MAX 8 u regionu Bliskog istoka. Na sajmu vazduhoplovstva Dubai Air Show, koji se upravo održava u Dubaiju, flydubai je predstavio ovaj avion javnosti prikazavši i potpuno novu putničku kabinu u obe klase – ekonomskoj i biznis.

Javnosti je predstavljen prvi od ukupno tri isporučena aviona koji je registrovan kao A6-MAX i uskoro će biti uključen u saobraćaj na linijima prema Bangkoku, Pragu, Zanzibaru i Jekateringburgu. Do kraja godine flydubai će na raspolaganju imati čak šest novih aviona, a isporuka svih 76 naručenih aviona bi trebalo da bude kompletirana do kraja 2023.

„Novi model aviona će značajno popraviti performanse flote, doneće više operativne fleksibilnosti i efikasnosti i značajno će doprineti našem planu da otvaramo nove linije i da u isto vreme održimo visok nivo pružene usluge našim putnicima“, izjavio je Ghait Al Ghait, izvršni direktor flydubaija.

Za putnike će najznačajnija biti promena putničke kabine. Novi dizajn krasi veoma neobična biznis klasa za uskotrupne avione. Sedišta u biznis klasi će biti u rasporedu 2+2 kao i do sada, ali će sada moći da se obore u vodoravan položaj i da se pretvore u pravi udoban krevet. Sedišta u biznis klasi su od svetski poznatog i nagrađivanog proizvođača avionskih sedišta Thompson Vantage.

Promene je doživela i kabina ekonomske klase, gde su postavljena moderna, tanka Recaro sedišta CL3710 čime flydubai ide korak dalje. Nova sedišta imaju šest prilagodljivih položaja naslona čime se omogućava daleko veća udobnost za putnike, a posebno značajno je i to što je u njih ugrađen potpuno nov elektronski sistem zabave tokom leta.

Novi avion će imati neznatno manji kapacitet od postojećih 737-800. U MAX će moći da se smesti 10 putnika u biznis i 152 putnika u ekonomskoj klasi.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije