Iran Air dobio dozvolu ali još nema potvrde letova ka Teheranu

Iran Air je dobio dozvolu za redovne letove između Teherana i Beograda, ali još nije poznato kada će letovi početi.

Datum / Date: 09.02.2018.

Autor / Author: Aviatica

Avio-kompanija Iran Air je dobila dozvolu za obavljanje redovnog saobraćaja na liniji između Teherana i Beograda, nezvanično saznaje Aviatica. Iz ove kompanije su tražili dozvolu za letove sa početkom od 10. februara, ali se to gotovo izvesno neće desiti.

Tačan datum početka letova nije zvanično potvrđen, a pošto je više puta do sada bilo pomeranja najavljenog početka letova od 13. januara tako da niko sa sigurnošću ne može da kaže da li će ih uopšte i biti i kada.

U globalnim rezervacionom sistemima su se pojavili letovi ove kompanije na pomenutoj liniji sa navedenim početkom saobraćaja od 27. marta, pa sve do 27. oktobra. Ovi letovi, pak, nisu još uvek dostupni za prodaju. Njih takođe nema ni u redu letenja same avio-kompanije.

Ono što je objavljeno u globalnim rezervacionim sistemima pokazuje da će linija biti održavana sa dva leta nedeljno – utorkom i subotom. Avioni će polaziti iz Teherana u 09.30 po lokalnom vremenu (broj leta IR745). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla je planirano u 11.35, a povratak (broj leta IR744) u 12.35. Dolazak u Teheran je u 19.05. Let će iz Teherana trajati oko četiri i po sata, a iz Beograda četiri sata. Letove bi obavljao avion Airbus A320 sa ukupno 142 sedišta, od čega 11 u biznis klasi i 131 u ekonomskoj klasi.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije