Pariz okovan snegom. Otkazano više letova

Air France saopštava da nema problema u odvijanju saobraćaja sa pariskih aerodroma uprkos teškim vremenskim prilikama.

Datum / Date: 08.02.2018.

Autor / Author: Saopštenja

Sneg koji je juče paralisao Pariz i zatvorio Ajfelov toranj i danas zadaje muke glavnom gradu Francuske i okolini. I pored izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika (leda i magle), aerodromi Charles de Gaulle (CDG) i Orly (ORY) u Parizu rade normalno, mada zbog teških uslova na pisti nije isključeno da će neki od letova biti otkazani u poslednjem trenutku, dok su odlaganja očekivana.

Uprkos teškoćama, Air France planira da ostvari 95% letova ka dalekim destinacijama i 90% srednjelinijskih letova sa aerodroma Charles de Gaulle  i gotovo 90% kratkolinijskih letova sa aerodroma Orly.

Nacionalni avio-prevoznik Francuske, Air France, preventivno je otkazao nekoliko letova i uveo niz mera kako bi omogućio putnicima da besplatno otkažu let ili dobiju i informacije o letu u svakom trenutku. Više od 5.000 agenata je non-stop dostupno putnicima i u svakom trenutku ih informišu o najnovijim promenama.

Air France i pariski aerodromi  koordinisano rade na omogućavanja hotelskog smeštaja, keteringa i transfera putnika čiji su letovi odloženi ili otkazani. Dok traju vremenske nepogode, planirani su i dodatni uslužni terminali.

Svi korisnici usluga Air France-a dobijaće ažurirane informacije o otkazanim ili odloženim letovima putem Air France Connect usluge koja automatski šalje sms poruke i mejlove. Ovo je besplatna usluga koja takođe informiše o promeni gejtova i prtljagu. Kako bi ova usluga radila, važno je da dostavite Air France-u tačne kontakt informacije (broj telefona ili imejl adresu).

Na sajtu www.airfrance.com ili pomoću mobilne aplikacije http://mobile.airfrance.com moguće je pronaći ažurirane informacije o rasporedu letova. Ona se nalazi u meniju “Information”, podmeniju “Flight and airport info”. Takođe, informacije možete dobiti i telefonskim pozivom na +33 (0) 1 57 02 10 58. Poziv je besplatan sa teritorije Francuske.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije