Iran Air u Tuluzu preuzeo svoj prvi novi Airbus-ov avion A321

Prvim A321 Airbus započeo isporuku najnovijih aviona za Iran Air u okviru narudžbe koju čini 100 aviona.

Datum / Date: 12.01.2017.

Autor / Author: Aviatica

Foto: H. Gousse, Airbus

Iran Air je, na ceremoniji u Airbus-ovoj fabrici u Tuluzu, preuzeo svoj prvi novi avion A321. To je prva isporuka za Iran Air u okviru paketa od 100 aviona koje je ova kompanija naručila 2016. Sa 46 uskotrupna i 54 širokotrupnih aviona Iran Air planira a obnovi svoju flotu i proširi mrežu linija.

„Učinjen je značajan korak u obnovi flote Iran Air-a čime će ova kompanija ojačati svoj značaj u globalnom avio-saobraćaju. Iranski putnici mogu da budu ponosni na naš izbor najmodernijeg uskotrupnog putničkog aviona“, izjavio je danas u Tuluzu Frahad Parvareš, generalni direktor i predsednik Iran Air-a.

Predsednik Airbus-a Fabrice Bregier, čestitao je Iran Air-u na isporuci jednog novog aviona posle mnogo godina. „Spremni smo da podržimo razvoj i modernizaciju Iran Air-a“, rekao je on.

U Iranu živi 80 miliona ljudi, a procene stručnjaka kažu da će im u bliskoj budućnosti biti potrebno od 400 do 500 novih aviona kako bi odgovorili na povećanje tražnje kako u domaćem tako i u međunarodnom saobraćaju.

EVE-1327

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije