Izraelska Arkia planira čarter letove Tel Aviv – Beograd

U još jednom pokušaju dovođenja stranih turista u Srbiju učestvovaće na jesen i izraelska Arkia sa planiranim čarter letovima iz Tel Aviva.

Datum / Date: 23.08.2016.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Planespotters, Arkia Boeing 757-300

Izraelska avio-kompanija Arkia zatražila je dozvolu za letove između Tel Aviva i Beograda, potvrđeno je za sajt Aviatica u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

Ova, druga po veličini izraelska avio-kompanija planira dva leta nedeljno, četvrtkom i nedeljom počev od 23. oktobra pa do kraja godine. Letove bi trebalo da obavlja avion Embraer 190 sa 110 putnička mesta.

Arkia je avio-kompanija koja obavlja redovan domaći i međunarodni saobraćaj kao i čarter saobraćaj povezujući Izrael sa turističkim destinacijama na Mediteranu i u Evropi.

Prema informacijama dostupnim sa sajta ove kompanije letovi bi bili dostupni samo u paketima od tri ili četiri dana, a polasci su mogući isključivo iz Tel Aviva ka Beogradu. Kartu za polazak iz Beograda nije moguće kupiti.

Takav raspored letova ukazuje da se radi o čarterima za dovođenje izraelskih turista u Srbiju, što je jedan srpski turoperator nedavno i najavio.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije