LOT uvodi svakodnevne letove između Varšave i Beograda

Od zimskog reda letanja, krajem oktobra, avio-kompanija LOT uvodi svakodnevne letove između Beograda i Varšave.

Datum / Date: 24.08.2016.

Autor / Author: Aviatica

Tokom zimskog reda letenja koji počinje 30. oktobra, poljska avio kompanija LOT će saobraćati između Varšave i Beograda svakodnevno.

Ova kompanija je prošle zime povezivala dva grada četiri puta nedeljno, a ovog leta su povećali broj letova sa četiri na pet, pa na šest. Prethodno je bilo planirano da lete svakodnevno, ali se let četvrtkom nikada nije realizovao.

LOT i Air Serbia sarađuju na ruti između Beograda i Varšave i imaju kodšer sporazum koji im omogućava uzajamno postavljanje oznaka leta čime se povećavaju mogućnosti povezivanja sa drugim letovima u mrežama linija ove dve kompanije.

Air Serbia, međutim, tokom zime ukida letove do Varšave tako da će LOT ostati jedini prevoznik na ovoj ruti do kraja zimskog reda letenja.

Od poslednje nedelje marta, sa početkom letnjeg reda letenja, na liniju će se, sudeći prema podacima iz rezervacionih sistema, vratiti i Air Serbia sa četiri leta nedeljno: ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom, a tim danima će između dva grada biti dva dnevna leta.

“LOT je zadovoljan operativnim rezultatima na postojećoj liniji ka Beogradu” izjavio je za Ex-YU Aviation portal  Kristijan Rola, direktor prodaje za Evropu i Bliski istok avio-kompanije LOT na predstavljnju ove kompanije u Srbiji krajem aprila. On je izjavio da broj direktnih i transfernih putnika varira u zavisnosti od dana putovanja, a da su među najpopularnijim transfernim destinacijama za naše putnike Toronto i neki zapadnoevropski gradovi.

LOT je početkom godine počeo svoje širenje ka Aziji, uspostavljanjem nove linije između Varšave i Tokija, a od 17. oktobra leteće i do Seula. LOT već leti ka Pekingu, tako da se broj azijskih destinacija penje na tri.

Kompletan interkontinentalan saobraćaj LOT obavlja avionima Dreamliner (Boeing 787) što ga ćini jedinstvenom avio-kompanijom u svetu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije