Jun je mesec velike ekspanzije Air Serbije

Srpska nacionalna avio kompanija Air Serbia početkom jula započela uvođenje novih direktnih letova iz Beograda ka devet gradova.

Datum / Date: 11.06.2019.

Autor / Author: Saopštenja

Air Serbia je početkom juna uvela direktne letove ka čak osam novih gradova, a do kraja meseca biće uspostavljena linija ka još jednoj novoj destinaciji.

To je najveći broj novih destinacija od 2013. godine od kada kompanija posluje pod ovim imenom. Uvođenjem redovnih letova tokom cele godine ka Kijevu, Madridu, Barseloni, Rijeci, Krasnodaru, Helsinkiju i Kairu, kao i sezonskih linija za Nicu i Zadar, nacionalni avio prevoznik povećava broj svojih destinacija za gotovo petinu.

Inauguracioni letovi ka Helsinkiju i Barseloni obavljeni su 1. juna, nakon čega se letovi ka prestonici Finske obavljaju tri puta, a čuvenoj španskoj destinaciji dva puta nedeljno. Već narednog dana avioni Er Srbije poleteli su ka čak tri nove destinacije, spajajući Beograd sa Nicom i Madridom dva puta, a sa Kijevom tri puta nedeljno. Prvi let za Krasnodar biće obavljen je 3. juna, nakon čega će se ka gradu na jugu Rusije leteti tri puta nedeljno. Uvođenje letova za Rijeku i Kairo, koji će se obavljati dva puta nedeljno, bilo je 4. juna. Poslednjim inauguracionim letom od Beograda ka Zadru, Air Serbia će 21. juna obeležiti povezivanje i sa ovim gradom u Hrvatskoj koji će na planu leta biti dva puta nedeljno tokom letnje sezone.

„Uvođenjem čak devet novih linija u toku samo jednog meseca, Air Serbia je još jednom potvrdila poziciju regionalnog lidera u oblasti komercijalnog avio saobraćaja. Veoma nas raduje što smo pažljivim izborom destinacija značajno unapredili funkcionalnost naše mreže, u skladu sa željama putnika i strateškim planovima dalje ekspanzije. Pokretanje novih linija rezultat je vrednog višemesečnog rada brojnih službi srpske nacionalne avio kompanije, što nas čini izuzetno ponosnim“, izjavio je generalni direktor Air Serbije Dankan Nejsmit.

Povezivanjem srpske prestonice sa devet strateški raspoređenih novih destinacija i proširena je međunarodna mreža Air Serbije na ukupno 49 destinacija.

Saopštenje avio kompanije Air Serbia
Naslovna fotografija: Aéroports de la Côte d’Azur /J.Kelagopian

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije