Air Italy je prva rodno neutralna avio kompanija

Aviokompanija Air Italy koketira sa LGBT zajednicom, sponzoriše parade ponosa u Sofiji i Torontu i uvodi treći pol u rezervacione sisteme.

Datum / Date: 13.06.2019.

Autor / Author: Aviatica

Italijanska avio kompanija Air Italy (IG) saopštila je da uvodi treći pol u rezervacione sisteme.

Od sada će putnici koji ne žele da se identifikuju kao muško ili žensko, moći da zaokruže i treću opciju u rezervacionim sistemima – X, koja je rodno neutralna.

Odluka je doneta zbog sve većeg broja zemalja koje izdaju pasoše sa takozvanim trećim polom, a na preporuku IATA. Prošle godine ova je organizacija izdala preporuku da aviokompanije promene svoje rezervacione sisteme u rodno neutralne, a Air Italy je prva koja je to uradila.

„Odlučni smo da predvodimo proces inkluzije u avio saobraćaju i ponosni smo što smo prva evropska avio kompanija koja može da ponudi ovakvu inkluzivnu platformu“, izjavio je Rossen Dimitrov, direktor saobraćaja.

Zamisli svet drugačije

U saopštenju za medije se podseća da je moto kompanije „Zamisli svet drugačije“ (Imagine the world differently) što oslikava otvorenost kompanije prema svim vrstama sloboda, prihvatanju različitosti i inkluziji. To su vrednosti koje Air Italy podržava.

Ova je kompanija otišla i korak dalje i otvoreno podržala LGBT zajednicu širom sveta. Tokom juna je generalni sponzor sofijske Parade ponosa, a ove godine će biti sponzor i jedne od najvećih parada na svetu koja se održava u Torontu krajem juna.

Pam Ann

Promoter brenda Air Italy, australijska komičarka Pam Ann, inače ikona LGBT populacije, će predvoditi aktivnosti ove kompanije na paradi u Torontu.

Air Italy će biti sponzor uličnog bazara tokom parade i ujedno zvanični avio prevoznik učesnika parade iz Evrope.

………………………………………..
Pam Ann

IATA je na nedavno održanoj godišnjoj skupštini u Seulu po prvi put dodelila nagrade za različitost i inkluziju, a ako se ova praksa nastavi i sledeće godine, onda bi avio kompanija Air Italy mogla biti ozbiljan kandidat za nagradu.

Air Italy je bivša italijanska avio kompanija Meridiana, osnovana u februaru prošle godine sa Qatar Airways-om kao suvlasnikom i udelom u vlasništvu od 49 posto.

Imagine the world differently Air Italy

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije