IATA nagrade za različitost i inkluziju u avio saobraćaju

IATA po prvi put dodeljuje nagrade za različitost i inkluziju kako bi podstakla veće učešće žena i manjinskih grupa u avio industriji.

Datum / Date: 03.06.2019.

Autor / Author: Aviatica

Jedna od glavnih tema na ovogodišnjoj skupštini IATA je učešće žena u avio saobraćaju. U uvodnom obraćanju na otvaranju skupštine, generalni direktor IATA Aleksander de Žunijak je izjavio da je nedopustivo da tako malo žena bude na rukovodećim mestima u svim svetskim aviokompanijama.

IATA godišnja skupština okuplja preko 1000 najvažnijih rukovodilaca svih aviokompanija koje su članice ovog udruženja, a među njima je zapanjujuće mali broj žena.

Zbog toga je IATA pokrenula inicijativu koja ima za cilj da ohrabri žene da se u većem broju priključe ovoj uzbudljivoj industriji i u isto vreme da apeluje na muškarce da budu otvoreniji prema svojim koleginicama.

Odlučeno je  da se ove godine dodele nagrade za različitost i inkluziju (IATA Diversity and Inclusion Awards) koje treba da odaju priznanje pojedincima i kompanijama koje neguju različitost i poštovanje prema ženama ali i mnogim manjinskim grupama.

Ovo su dobitnici:

Inspirational Role Model

Christine Ourmieres-Widener
generalna direktorka aviokompanije Flybe

Young High Flyer

Fadimatu Noutchemo Simo
Young African Aviation Professional Association

Diversity & Inclusion Team

Air New Zealand

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije