Katar odobrava besplatne vize za putnike Qatar Airways-a u tranzitu

Svi putnici Qatar Airways-a koji tranzitiraju u Dohi od sada mogu dobiti besplatnu tranzitnu vizu za posetu ovom gradu.

Datum / Date: 02.11.2016.

Autor / Author: Aviatica

Qatar Airways je u saradnji sa turističkom organizacijom Katara (QTA) omogućio besplatne tranzitne vize za svoje putnike koji imaju duži transfer na aerodromu Hamad International u Dohi.

Počev od 1. novembra 2016. godini svi putnici koji imaju više od pet sati pauze između dva leta mogu da posete grad, a ako žele da se u njemu duže zadrže moći će to da urade uz besplatnu tranzitnu vizu koja će važiti za boravak do 96 sati (4 dana).

Novi vizni režim za putnike u tranzitu važi za sve putnike bez obzira na državljanstvo, ali katarsko ministarstvo unutrašnjih poslova zadržava diskreciono pravo izdavanja vize.

Za ovu vizu se aplicira u predstavništvima Qatar Airways-a ili preko interneta. Osnovni uslov je da putnik poseduje važeću kartu za putovanje Qatar Airways-om preko Dohe. Za vizu je potrebno posedovat pasoš koji važi najmanje šest meseci od vremena ulaska u Katar. Zahtevi za vizu se mogu predati najmanje sedam i najviše 90 dana dana pre planiranog dolaska u Dohu. Viza važi za jedan ulazak, a putnik mora da poseduje kopiju odobrene vize prilikom ukrcavanja na let i po dolasku u Katar.

Direktor razvoja katarske nacionalne turističke agencije, Hasan al Ibrahim, je izjavio da je ovakva odluka izazavala veoma veliko interesovanje putnika i da sa razlogom očekuje da će se značajno povećati broj poseta Dohi, koja i te kako ima šta da ponudi svojim gostima.

Muzeji, galerije, obilasci grada ili pustinjski safari samo su neke od aktivnost koje se nude turistima. U Dohi se može posetiti katarsko kulturno selo, Vakif suk ili ostrvo Katarski biser (The Pearl Qatar Island)

qatara380

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije