Klabing u Africi – Johanezburg

Air France vam preporučuje da posetite Johanezburg kao najveći centar noćnog života i klabinga u Africi.

Datum / Date: 17.01.2019.

Autor / Author: Aviatica

Kada se pomene putovanje u Afriku, većina ljudi pomisli na safari i upoznavanje sa tradicionalnim kulturama. Gotovo je neverovatno koliko lako smetnemo s uma da na kontinentu na kom živi oko šestina svetske populacije može biti i nečeg drugog osim rezervata u kojima možete uživo gledati kako lav pretvara zebru u ručak. A kontinent na kojem postoje metropole poput Kaira, Johanezburga, Lagosa i Najrobija, svakako nudi i nešto od urbanih sadržaja.

Kada se govori o klupskoj sceni u Africi, pre svega se govori o Južnoafričkoj Republici i njenim najvećim gradovima – Johanezburgu i Kejptaunu. Prva stvar koju treba znati jeste da ukoliko se nađete u Johanezburgu, nećete imati „svet pod nogama“, bar ne sa prosečnom srpskom platom. Johanezburg je ekonomski centar Afrike i gradu kom je iskopano 40% svetskog zlata, te su i plate shodno tome više nego u Srbiji. Ipak, cene neće podsećati ni na zapadnoevropske, ali tek da se zna, za dobru žurku u ovom gradu treba i da se zavuče ruka u džep, jer pivo u barovima u proseku košta između 2 i 3 evra. Ukoliko ste zaboravili keš u hotelskoj sobi, bez brige – skoro svugde primaju i kartice.

Najlakše je krenuti u zabavu iz Sendtona, finansijskog i poslovnog centra Johanezburga, koji je ujedno i centar noćnog života u ovom gradu. Klub Taboo koji se nalazi u Sendtonu je jedan od najpoznatijih klubova u Johanezburgu, gde nastupaju najpoznatiji domaći, ali i strani DJ-evi, a na meniju su uglavnom haus, R&B i domaća muzika pod nazivom kwaito – mešavina hip hopa i hausa. Tu su i Sumo Club mesto koje je već regularno među najpopularnijim u gradu, kao i Booth, koji je otišao korak dalje od konkurencije – uveli su kabinu za selfi, kako biste lako mogli da podelite preko društvenih mreža gde se nalazite i kako se osećate.

I van Sendtona je živo, a jedan od najpopularnijih klubova je Harem, koji pored dobre zabave insistira i na eleganciji, pa vas ovde  mogu zaustaviti na vratima ukoliko ste krenuli u japankama. Masovne zabave praćene elektronskom muzikom, nalaze se, kako to već običaj nalaže iza vrata koja podsećaju na ulaz u skladište. Carfax nije samo jedan od najboljih klubova u gradu, već i mesto gde se lokalni muzičari rado okupljaju, pa ćete pre elegancije naići na muzičke eksperimente. Klub sugestivnog imena Hush (Pst! na engleskom) jednostavno upućuje na svoj koncept – što se desi u Hush-u ostaje u Hush-u. Za one koji preferiraju da im se nešto desi pod pokroviteljstvom duginih boja, tu je i specijalizovan bar Ratz.

I čisto da znate, ukoliko se probudite mamurni i poželite pljeskavicu, autobus iz kog prodaju srpske pljeskavice pod imenom Balkan Burger vozi po johanezburškim pijacama, dok ćete za sinoćne grehe moći da se ispovedite u Crkvi svetog Tome, glavnom okupljalištu srpske dijaspore u Africi.

Kako doći do Johanezburga?

Najbolji način da dođete do Johanezburga je da ne kupujete aviokarte u poslednjem trenutku, nego kao iskusni putnici, na vreme, dok su na promociji. U Air France OH LALA DEALS promociji povratnu kartu za Johanezburg možete kupiti po ceni od 529 evra. Promocija  traje od 8. do 29. januara, a karte se mogu iskoristiti čak do 10. decembra  2019. Još 100 destinacija je uključeno u ovu akciju, pa posetite www.airfrance.rs, ili ovlašćene turističke agencije, dok ćete detaljan spisak pronaći ovde.

Važna napomena: Ovaj članak je promotivni i sadrži plasiranje proizvoda i usluga. Promocija aviokompanije Air France je objavljena na sajtu Aviatica u sklopu sporazuma o medijskoj saradnji. Aviatica ne snosi odgovornost za iznete uslove promocije i eventualne greške u tekstu i savetujemo putnicima da se pre kupovine detaljno raspitaju o svim pravilima aviokompanije.
Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije