KLM – aviokompanija za zelenu planetu

Aviokompanija KLM poznata po brojnim ekološkim akcijama otišla je korak dalje i sada služi isključivo kafu sa eko-farmi.

Datum / Date: 18.05.2018.

Autor / Author: Aviatica

Holandska aviokompanija KLM, članica grupacije Air France-KLM već godinama sprovodi različite ekološke akcije kako bi smanjila emisiju štetnih gasova i pomogla očuvanju zdravlja naše planete. Do sada je ova kompanija učestvovala u pošumljavanju prašuma u Panami, borbi protiv šverca životinja, a od skoro će i svaka šoljica kafe ka KLM-ovim letovima biti potpuno ekološka.

Od oktobra ove godine svaka šoljica kafe koja se služi na letovima aviokompanije KLM ili u aerodromskim salonima ove kompanije biti napravljena isključivo od mešavine kafe koja je uzgajana na održiv način, navodi se u saopštenju KLM-a.

U saradnji sa kompanijom Jacobs Douwe Egberts, jednim od najpoznatijih svetskih proizvođača kafe dogovorena je distribucija isključivo one kafe koja se uzgaja na plantažama koje poštuju ekološke načine proizvodnje i čije metode ne štete životnoj sredini.

Biće sklopljeni dogovori sa individualnim proizvođačima koji gaje kafu na tradicionalan način i poštuju ekološke standarde.

„Izuzetno smo ponosni na ovo partnerstvo sa Douwe Egberts-om. Dobra kafa je važna za naše putnike, a KLM smatra da je važno služiti i kafu zbog koje ne strada naša planeta. Dva holandska brenda u ovoj saradnji mogu jedino da ojačaju“, istakla je Mirijam Kartman, izvršni potpredsednik KLM-a za usluge tokom leta, najavljujući ovu društveno odgovornu akciju.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije