LOT povezao Varšavu i Singapur

Poljska aviokompanija LOT uspostavila direktnu liniju između Varšave i Singapura omogućivši i bolje veze ka Australiji i N. Zelandu.

Datum / Date: 17.05.2018.

Autor / Author: Aviatica

Dreamliner poljske aviokompanije LOT sleteo je na aerodrom u Singapuru 16. maja 2018. na prvom letu na novouspostavljenoj redovnoj liniji iz Varšave.

Na ovoj liniji LOT će leteti tri puta nedeljno, a od jula će biti dodat još jedan let – četvrti. Avioni će iz Varšave poletati u 23 sata utorkom, četvrtkom i subotom, a dolaziće u Singapur sledećeg dana u 17.15. Povratak iz Singapura je u 5 minuta iza ponoći ponedeljkom, četvrtkom i subotom, a dolazak u Varšavu istog dana u 6.15 ujutro po lokalnom vremenu. Od jula će biti dodat i let ponedeljkom iz Varšave i sredom iz Singapura.

„Naš let povezuje direktno dva važna čvorišta – u Varšavi, koja je jedno od glavnih čvorišta za putnike iz Srednje i Istočne Evrope, i drugo u Singapuru, koji je jedan od najvažnijih tranzitnih aerodroma u Jugoistočnoj Aziji. Na taj način stvaramo turistički i potencijal ove linije“, istakao je povodom njenog uspostavljanja Rafal Milčarski, generalni direktor LOT-a.

Privreda Singapura je među najdinamičnijim u regionu, a to je i jedna od najbogatijih zemalja sveta prema dohotku po glavi stanovnika koji prelazi 90.500 dolara. Ovaj azijski tigar je peti strani investitor iz Azije u Poljskoj i šesti u celoj Evropskoj uniji.

Ovim letom LOT je otvorio brojne nove destinacije svojim putnicima, zahvaljujući brojnim kodšer sporazumima sa aviokompanijama koje lete do Singapura. Putnici će sada iz Varšave preko Singapura moći da sa jednom aviokartom lete do Tajlanda, Malezije, Hong Konga, Vijetnama, Mjanmara, Filipina, Australije i Novog Zelanda zahvaljujući kodšer sporazumima sa Singapore Ailrines-om, Qantas-om i Air New Zealand-om.

Iz LOT-a naglašavaju da su ove godine otvorili kancelariju u Australiji kao i da su zahvaljujući brojnim kodšer sporazumima omogućili veoma povoljne aviokarte do najudaljenijih destinacija na Novom Zelandu.

Foto: MTI / Kovács Tamás

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije