KLM počinje da leti za Beograd

KLM, najstarija avio-kompanija na svetu, uspostavlja redovnu liniju od Amsterdama do Beograda od 13. maja

Datum / Date: 25.02.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: KLM

Počev od 13. maja 2021, holandska avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines će direktnim letovima povezivati Beograd i Amsterdam.

U početku će na ovoj relaciji KLM-ovi avioni leteti tri puta nedeljno, a prema planu avio-kompanije, od 11. juna 2021. putnicima će na raspolaganju biti svakodnevni letovi. Na letovima će saobraćati avioni tipa Embraer 190, koji mogu da prime 80 putnika u ekonomskoj i 20 u biznis klasi.

Red letenja:

  • KL 1905 Amsterdam 9.40 / Beograd 12.05
  • KL 1906 Beograd 12.45 / Amsterdam 15.25

Napomena: red letenja se može promeniti u zavisnosti od putnih ograničenja. Prema rasporedu, letovi će se obavljati četvrtkom, subotom i nedeljom.

Zahvaljujući razgranatoj mreži KLM letova, putnici iz Srbije će moći da lete ne samo do Amsterdama, nego i do brojnih destinacija širom sveta prvenstveno ka Severnoj Americi.

Epidemijsko uputstvo za putnike

Bezbednost putnika i posade, kao i postepena obnova letova nakon prekida izazvanog izbijanjem pandemije virusa COVID-19, predstavljaju prioritetne ciljeve KLM-a.

KLM je već uveo niz zaštitnih mera na svojim letovima, kao što su upotreba HEPA filtera, obavezno nošenje maski i prilagođavanje usluga na letu, ali sve dok se ne sprovede masovna vakcinacija, testiranje na prisustvo virusabiće od izuzetne važnosti.

U skladu sa odlukom holandske vlade, za putnike koji u Amsterdam putuju iz zona visokog rizika, pored PCR testova, obavezni su i antigenski testovi. KLM preporučuje putnicima da pre letaprovere informacije u vezi sa putovanjem na kompanijskom portalu klm.traveldoc.aero.

Fleksibilna politika rezervacija

KLM svojim putnicima nudi fleksibilne uslove rezervacije. Za sve avio-karte kupljene za letove do 31. decembra 2021. rezervacije se mogu menjati ili se može dobiti povraćaj novca.  Putnici mogu da promene svoju rezevaciju iz bilo kog razloga, dobiju vrednosni vaučer ukoliko odustanu od leta ili potpuni povraćaj novca ukoliko je let otkazan.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije