KLM uvodi direktnu liniju od Amsterdama do Bostona

Od letnjeg reda letenja 2019. KLM uvodi liniju za Boston, svoju sedamnaestu destinaciju u Severnoj Americi.

Datum / Date: 27.08.2018.

Autor / Author: Aviatica

KLM Royal Dutch Airline je objavio da će od početka letnjeg reda letenja za 2019. godinu uvesti letove iz Amsterdama (AMS) za Boston (BOS). KLM će na ovoj liniji leteti tri puta nedeljno avionima tipa Airbus A330-300 sa kapacitetom od 292 mesta.

Novi KLM-ov let upotpuniće već postojeću vezu između Bostona i aerodroma Schipol u Amsterdamu. Trenutno Delta Air Lines, partner kompanije Air France-KLM leti dvaput dnevno na ovoj liniji.

“Uvodeći direktni let za Boston, nudimo našim putnicima više mogućnosti, upotpunjući ponudu naših partnera iz Delta Air Lines-a. Boston je sedamnaesta severnoatlantska destinacija ka kojoj će KLM direktno leteti“, izjavio je predsednik i izvršni direktor KLM-a Piter Elbers.

Letovi će početi od 31. marta 2019, sa tri leta nedeljno, svake srede, petka i nedelje. Airbus A330-300 će imati 30 sedišta u biznis klasi, 40 sedišta u ekonomskoj komfort klasi i 222 sedišta u ekonomskoj klasi. Od 1. jula 2019, biće uvoden i četvrti let nedeljno i to ponedeljkom.

Letovi za Boston biće dostupni i putnicima iz Srbije zahvaljujući kodšer sporazumu sa Air Serbijom na relaciji Beograd – Amsterdam kao i direktnim letovima na ovoj ruti partnerske aviokompanije Transavia, inače članice Air France-KLM grupe. Transavia do Beograda za sledeći letnji red letenja planira šest letova nedeljno, što je isto kao i sada, a cena karata na ovoj liniji kreće se već od 39 evra u jednom smeru, sa svim uračunatim taksama.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije